GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κυρ. Μητσοτάκης για τις αλλαγές στο δημόσιο...

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον realfm 97.8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο του υπου...


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στον realfm 97.8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο του υπουργείου κάνοντας λόγο για «μια σημαντική παρέμβαση σε διάφορα επίπεδα των αδειών στο Δημόσιο».
«Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γίνεται μια σημαντική παρέμβαση σε διάφορα επίπεδα των αδειών στο Δημόσιο, με στόχο τον εξορθολογισμό τους. Για παράδειγμα καταργούμε τη μηχανογραφική άδεια που ισχύει από το 1989. Ίσως ήταν λογική τότε, όταν το Δημόσιο προσπαθούσε να εισάγει την πληροφορική στις διαδικασίες, αλλά σήμερα είναι μια πολυτέλεια που το Δημόσιο δεν την αντέχει» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Οπως σημείωσε ο υπουργός: «Αλλάζουμε το καθεστώς των αναρρωτικών αδειών: υπήρχε η δυνατότητα να λαμβάνει ένας δημόσιος υπάλληλος τέσσερις ημέρες άδεια χωρίς προσκόμιση κανενός δικαιολογητικού, πλέον τις κάνουμε δυο».
Για τις άδειες ανατροφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι: «εναρμονιζόμαστε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία: Ο πατέρας, η σύζυγος του οποίου δεν εργάζεται, θα μπορεί πλέον να κάνει χρήση άδειας, στο πλαίσιο της ισότητας των δύο φύλων».
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση