GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξηγήσεις ζητά το Βερολίνο για τον «κοριό» της ΝSA

Σκιά στις σχέσεις Γερμανίας - ΗΠΑ απειλεί να βάλει η υπόθεση των παρακολουθήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς το Βερολίνο δ...

Σκιά στις σχέσεις Γερμανίας - ΗΠΑ απειλεί να βάλει η υπόθεση των παρακολουθήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς το Βερολίνο δεν δείχνει απόλυτα ικανοποιημένο από τις εξηγήσεις της Ουάσιγκτον για την παρακολούθηση ή μη του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ.

Το θέμα συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά την οποία έλαβε τη διαβεβαίωση πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρακολουθούν και δεν πρόκειται να παρακολουθούν την επικοινωνία της».

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, ωστόσο τα ακριβή του λόγια δεν καθησυχάζουν απόλυτα το Βερολίνο, καθώς τόσο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης όσο και κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναφέρεται στο παρόν και στο μέλλον, δεν διευκρινίζεται όμως εάν παρακολουθούνταν οι επικοινωνίες της κ. Μέρκελ στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι στον βαθμό που ευσταθούν οι πληροφορίες, αποδοκιμάζει απερίφραστα τέτοιου είδους πρακτικές και τις θεωρεί απαράδεκτες.

«Μεταξύ φίλων και εταίρων, όπως είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, δεν επιτρέπεται να σημειώνονται παρακολουθήσεις στις επικοινωνίες ενός αρχηγού κυβέρνησης. Αυτό θα ήταν παραβίαση της εμπιστοσύνης», πρόσθεσε.

Ο κ. Ομπάμα φέρεται πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, να είναι οργισμένος με τη συμπεριφορά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση