GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Το success story γκρεμίζεται συθέμελα

Για «διάλυση των επικοινωνιακών μύθων της κυβέρνησης» γύρω από την οικονομία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τις οικονομικές ...


Για «διάλυση των επικοινωνιακών μύθων της κυβέρνησης» γύρω από την οικονομία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τις οικονομικές εξελίξεις.
Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η τριπλή αμφισβήτηση» από το ΔΝΤ, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Bουλής των κυβερνητικών εκτιμήσεων για την κατάσταση της οικονομίας «έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα ή ψεύδεται ασυστόλως».
Βασικά συμπεράσματα των τριών εκθέσεων, όπως επισημαίνει, αποτελούν η μη βιωσιμότητα του χρέους, η ψευδαίσθηση της επιστροφής στις αγορές το 2014, ο αναπόφευκτος –ατελέσφορος νέος δανεισμός, η παράταση της ύφεσης για δυο ακόμη χρόνια και η εκτίμηση για ένα νέο πακέτο μέτρων 6,5 δισ. αλλά και η αμφισβήτηση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος.
Η Κουμουνδούρου επικαλείται μάλιστα απόσπασμα συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών στο περιοδικό «Επίκαιρα» το 2012, στο οποίο ο Γ. Στουρνάρας με την ιδιότητα τότε του γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ, δήλωνε ότι «από το 2013 θα αρχίσει η ανάκαμψη» και ότι «τότε θα έχουμε ανάπτυξη 1%». «Τουλάχιστον ο κ. Στουρνάρας είναι συνεπής ως προς την αστοχία των προβλέψεων του», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, επαναλαμβάνοντας ότι μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση