GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ - Νιουτάουν : Γκρεμίζουν το δημοτικό σχολείο της φρίκης [video]

Με στόχο να διαγράψουν τις οδυνηρές μνήμες της σφαγής του Σάντι Χουκ, οι αρχές του Κονέκτικατ ξεκίνησαν τις εργασίες κατεδάφισης του...


Με στόχο να διαγράψουν τις οδυνηρές μνήμες της σφαγής του Σάντι Χουκ, οι αρχές του Κονέκτικατ ξεκίνησαν τις εργασίες κατεδάφισης του δημοτικού σχολείου στο Νιουτάουν.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2012, 20 μικροί μαθητές και 6 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν από πυρά νεαρού ενόπλου. Ο 20χρονος δράστης Άνταμ Λάντζα αυτοκτόνησε. Νωρίτερα είχε σκοτώσει και τη μητέρα του.

Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Οι πληγές των κατοίκων της μικρής αμερικανικής πόλης δεν έχουν επουλωθεί.

«Ας το γκρεμίσουμε για χάρη των παιδιών και των δασκάλων που θα βρίσκονται εκεί για χρόνια. Θα παραμείνουν εκεί ακόμα και μετά την αποφοίτηση των μαθητών. Ήταν ένα παλιό σχολείο. Ας φτιάξουμε λοιπόν ένα καινούργιο», αναφέρει ιδιοκτήτης παρακείμενου εστιατορίου.

«Γιατί να κατεδαφίσουν το σχολείο; Θα μπορούσαν απλά να ανακαινίσουν τις δυο αίθουσες όπου συνέβησαν τα γεγονότα. Ένα νέο σχολείο δεν θα σβήσει τις μνήμες. Πρόκειται για άσκοπη σπατάλη», υποστηρίζει ένας κάτοικος, εκφράζοντας την αντίθετη άποψη.

Το δημοτικό Σάντι Χουκ, που παραμένει κλειστό από την ημέρα του αιματηρού περιστατικού, θα ισοπεδωθεί. Στη θέση του θα χτιστεί ένα καινούριο σχολείο το οποίο θα εγκαινιαστεί το 2016.
pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση