GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΜΙΤΣΕΛ (vol. 2)

Περίπου ένα χρόνο πριν είχε δοθεί ο ίδιος τίτλος στο  κείμενο  που είχε γραφτεί για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονπελιέ με 3-1. Τότε...

Περίπου ένα χρόνο πριν είχε δοθεί ο ίδιος τίτλος στο κείμενο που είχε γραφτεί για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονπελιέ με 3-1. Τότε το αποτέλεσμα είχε σώσει τον Ζαρντίμ. Χθες το αποτέλεσμα όχι απλά έσωσε τον Μίτσελ, αλλά του έδωσε χρόνο παραμονής. Και πώς άλλωστε να του πεις “φύγε” με την τύχη που είχε χθες.
Ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Ισπανός μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε πως η ομάδα του παρουσιάστηκε καλή και στις δύο περιοχές. Εδώ δύο τινά συμβαίνουν: ή ο Μίτσελ κοροϊδεύει τον εαυτό του ή υποτιμά τη δική μας νοημοσύνη. Επειδή λοιπόν στο Μπαλανάλυσέ το δεν κρίνουμε με βάση το αποτέλεσμα, όποιος θέλει να διαβάσει διθυράμβους για την μπαλάρα που έπαιξε ο Ολυμπιακός, βρίσκεται στο λάθος κείμενο.
Ο χθεσινός Ολυμπιακός έκανε με διαφορά τη χειρότερη εμφάνισή του στα Ευρωπαϊκά ματς των τελευταίων χρόνων. Γι’ αυτό φυσικά δεν ευθύνονται ούτε οι παίχτες, ούτε το ρόστερ της ομάδας. Μοναδικός υπαίτιος για την εικόνα των ερυθρολεύκων τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη είναι ο προπονητής τους. Ο Μίτσελ εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν έχει δείξει τίποτα από το πάγκο, δεν έχει βγει η δουλειά του στο χορτάρι και γενικά έχει παρατήσει την ομάδα του χωρίς πλάνο. Για την ακρίβεια, η μόνη τακτική που έχει δουλευτεί στην προπόνηση, είναι να κάνει πέναλτι ο Σάμαρης και να τα πιάνει ο Ρομπέρτο.
Οι Πειραιώτες χθες, παρά το εμφατικό 0-3, εμφανίστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Οι γραμμές ήταν ασύνδετες, δεν γίνονταν κλεψίματα μπάλας, ενώ για επιθετικό πλάνο ούτε λόγος. Μανιάτης και Μπονγκ ήταν μαύρες τρύπες για την ομάδα τους. Ολαϊταν και Βάϊς δεν ντούμπλαραν τα μαρκαρίσματα στα δύο άκρα με αποτέλεσμα οι Σουάρες και Μπρούνο να μοιράζουν ποδιές στα μπακ του Ολυμπιακού. Μια από τα ίδια και για τα στόπερ των ερυθρολεύκων, που αν δεν είχαν τον Ρομπέρτο από πίσω τους θα είχε γράψει πολλά το κοντέρ. Η Άντερλεχτ έκανε κλασσική φάση ανά πέντε λεπτά και ο Μίτσελ άναβε λαμπάδες στον Ρομπέρτο. Σε ρηχά νερά κινήθηκαν και οι Εντιγκά-Σάμαρης, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά. Ο Ντιγκά σαν κόφτης δεν μπόρεσε να κάνει κλεψίματα, ούτε να προστατέψει τους στόπερ του, ενώ ο Σάμαρης για δεύτερη συνεχόμενη φορά παρουσιάζεται εκνευριστικά αδιόρθωτος στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων.
Δημιουργικά ο Ολυμπιακός αρκέστηκε στις προσπάθειες του Βάϊς να κρατήσει μπάλα και στις κοντινές πάσες του με τον Σαβιόλα. Μέχρι και το 70’ η ομάδα του Μίτσελ δεν είχε σχεδόν καμία ευκαιρία στο open play, ενώ ακόμα και τα γκολ που πέτυχε οφείλονται σε δύο λάθος διωξίματα και στην εκπληκτική ενέργεια του Μήτρογλου. Παρόλα αυτά, ο φορ των ερυθρολεύκων απέδειξε για ακόμα μια φορά πόσο σπουδαίος επιθετικός είναι. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σκοράρει, αλλά ότι πετυχαίνει σημαντικά- θεαματικά γκολ και με το ανάποδο πόδι. Ο Ρομπέρτο έβαλε τις βάσεις και ο Μήτρογλου ολοκλήρωσε την χθεσινή πολύ μεγάλη νίκη.
Εν κατακλείδι, οι Πειραιώτες πρέπει να αλλάξουν οπωσδήποτε εικόνα γιατί με τέτοιες εμφανίσεις θα ακολουθήσουν διασυρμοί. Οι παίχτες της Άντερλεχτ ήταν ανίκανοι να σκοράρουν. Άλλες ομάδες όμως δεν θα κάνουν τέτοια δώρα στον Ολυμπιακό.
Δημήτρης Καραπαναγιώτης
http://www.mpalanalyseto.gr/apotelesma-sozi-ton-mitsel-vol-2/#.Uk6dfdKpo-F

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση