GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόγραμμα εορτασμού της 100ης Επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Α. ΓΕΝΙΚΑ Από την 8η πρωινή ώρα της 30ης Νοεμβρίου 2013 μέχρι τη δύση του ηλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2013 ορίζεται... 1. Γενικός σημαι...

Α. ΓΕΝΙΚΑ
Από την 8η πρωινή ώρα της 30ης Νοεμβρίου 2013 μέχρι τη δύση του ηλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2013 ορίζεται...

1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ των Οργανισμών, των Τραπεζών ως και των πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι των Χανίων.

2. Φωταγώγηση της πόλης των Χανίων, με τη φροντίδα του Δήμου Χανίων, όπως επίσης και των Δημοσίων και των Δημοτικών καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ των Οργανισμών και των Τραπεζών τις εσπερινές ώρες της 30ης Νοεμβρίου και της 1ης Δεκεμβρίου 2013.

3. Πανηγυρικός διάκοσμος των οδών και πλατειών της πόλης των Χανίων και του Φρουρίου Φιρκά, με τη φροντίδα του Δήμου Χανίων.

Β. ΕΙΔΙΚΑ

• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
19:30 Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (Χαλέπα)

Εκδήλωση για την 100η Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Πανηγυρική ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελου Μεïμαράκη
(ιδιαίτερες προσκλήσεις θα σταλούν από το Ίδρυμα, που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης).

• ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

11:30 Στέψη του ανδριάντα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου (Πλατεία Ελευθερίας)

Κατάθεση στεφάνων από
- τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων
- Βουλευτές
- τον Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων
- τον Δήμαρχο Χανίων
- τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και
- μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων,
παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Μετά τη στέψη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ανακρουστεί, από τη μουσική των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Θούριος του Εθνάρχη και ο Εθνικός Ύμνος.

• ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

07.00 Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου
Όρθρος, Συνοδική Λειτουργία.
Ομιλία από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, Ανδρέα Νανάκη.

08:00
Εωθινό από τις Μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων
Χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί

11.00
Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα σχηματιστεί πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

11.30
Τελετή έπαρσης τη σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από το Δήμαρχο Χανίων, κ. Μανόλη Σκουλάκη, και στην συνέχεια θα γίνει έπαρση της Σημαίας.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων), στο Δημαρχείο Χανίων (εγκαίνια βιβλιοθήκης Ελ. Βενιζέλου), στον Φιλολογικό Σύλλογο «Χρυσόστομος» (φωτογραφική έκθεση Περικλή Διαμαντόπουλου) και στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων (έκθεση «Κρήτη 1913-2013»).

19.30 – Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Μουσική εκδήλωση από το Σώμα Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης.

Τα της Δοξολογίας παρακαλείται να αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Τα της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στον εορτασμό και τα της απόδοσης τιμών παρακαλείται να αναλάβει ο Ναύσταθμος Κρήτης.

Ο Δήμος Χανίων παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό της πόλης των Χανίων, τη διευθέτηση των χώρων της Ιεράς Μητρόπολης, του Φρουρίου Φιρκά και του Ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου, και για την εγκατάσταση μεγαφωνικής συσκευής στην πλατεία του Διοικητηρίου Χανίων και στο Φρούριο Φιρκά.

Για την τάξη σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων, παρακαλείται να μεριμνήσει η Αστυνομική Δ/νση Χανίων.

Το Λιμεναρχείο Χανίων παρακαλείται να μεριμνήσει για τα μέτρα τάξης στο Φρούριο Φιρκά.

Ο Προϊστάμενος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής παρακαλείται να μεριμνήσει για την έγκαιρη παράταξη των αντιπροσωπειών των σχολείων κατά την τελετή της στέψης του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου και για τo σχηματισμό της πομπής από τη Μητρόπολη μέχρι το Φρούριο Φιρκά με τη συμμετοχή μαθητών, νέων και νεανίδων με τοπικές ενδυμασίες, Προσκόπων και Οδηγών, μετά από συνεννόηση με τους τελετάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το συντονισμό των εκδηλώσεων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης της Π. Ε. Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης, και η Υπεύθυνη Τύπου και Δημ. Σχέσεων, κα Ρούλα Οικονομάκη.

Υπεύθυνος των πολιτικών τμημάτων που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ορίζεται ο Προϊστάμενος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπ/σης Χανίων.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να ενημερώσουν τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Τελετάρχες ορίζουμε :

 Για την 30η Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας (ανδριάντας Ελ. Βενιζέλου), τον υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Μιχάλη Καζαλάκη.

 Για την 1η Δεκεμβρίου στο Ναό και στο χώρο του Φρουρίου Φιρκά, τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Χρήστο Θωμάκη και κ. Μιχάλη Καζαλάκη.



Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση