GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

10 Παράξενα και Διάσημα Σύνορα Χωρών του κόσμου

Τα πιο συνηθισμένα σύνορα μεταξύ χωρών είναι τα φυσικά. Ένα ποτάμι, μία οροσειρά κλπ. Υπάρχουν όμως και σύνορα που μπορεί να είναι απλά ...

Τα πιο συνηθισμένα σύνορα μεταξύ χωρών είναι τα φυσικά. Ένα ποτάμι, μία οροσειρά κλπ.

Υπάρχουν όμως και σύνορα που μπορεί να είναι απλά μία σειρά από πλακάκια, όπως αυτά που βλέπετε και στην φωτογραφία...

Υπάρχουν και σύνορα τα οποία είναι διάσημα γιατί κατέχουν μεγάλα ρεκόρ ετήσιας διέλευσης όπως υπάρχουν και σύνορα τα οποία θεωρούνται τα πιο επικίνδυνα του κόσμου.

Στο παρακάτω coolαριστό αφιέρωμα θα δείτε και θα διαβάσετε το top 10 των πιο παράξενων και διάσημων συνόρων του κόσμου...

Βόρεια Κορέα - Νότια Κορέα: Τα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας είναι μια έντονα στρατικοποιημένη ζώνη 155 μιλίων.

Η λωρίδα γης που αποτελεί το σύνορο θεωρείται αποστρατιωτικοποιημένη.
Ολλανδία - Βέλγιο: Στη νότια Ολανδία (περιοχή Baarle-Nassau) τα σύνορα με το Βέλγιο δεν είναι και τόσο ευδιάκριτα. Εντός του εδάφους της Ολλανδίας υπάρχουν 22 βελγικά κομμάτια γης (exclaves), χωρίς να υπάρχουν φυσικά σύνορα γύρω τους και χωρίς να χρειάζεται να δείξετε το διαβατήριό σας πριν τη διέλευση. Έτσι όπως φαίνεται και στην φωτογραφία μπορείτε να πίνετε τον καφέ σας στην Ολλανδία και κάποιος περαστικός δίπλα στο Βέλγιο να σας πιάσει την κουβέντα.
Ισπανία - Ηνωμένο Βασίλειο: Μια βρετανική αποικία στο βορειοδυτικό άκρο του βράχου του Γιβραλτάρ και μια χερσόνησο στη νότιο-κεντρική ακτή της Ισπανίας, που συνδέει τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό Ωκεανό, αποτελούν τα σύνορα των δύο χωρών.
Γαλλία - Ολλανδία: Οι Γάλλοι το αποκαλούν Saint Martin ενώ οι Ολλανδοί Sint Maarten. Είναι το μόνο χερσαίο σύνορο μεταξύ Ολλανδίας και Γαλλίας και βρίσκεται στο νησί του Αγίου Μαρτίνου στην Καραϊβική. Χωρίζει τις Ολλανδικές Αντίλλες από το Γαλλικό υπερπόντιο έδαφος.
Ηνωμένες Πολιτείες - Μεξικό: Τα σύνορα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Μεξικού έχουν συνολικό μήκος 3.169 km και είναι τα σύνορα με την μεγαλύτερη κίνηση. Υπολογίζεται ότι περίπου 350.000.000 άνθρωποι περνούν από εκεί κάθε χρόνο.
Αφγανιστάν - Πακιστάν: Το Αφγανιστάν συνορεύει με έξι χώρες, αλλά αυτή η γραμμή των 1500 μιλίων με το Πακιστάν παραμένει η πιο επικίνδυνη. Η Καμπούλ δεν αναγνώρισε ποτέ τη γραμμή αυτή ως διεθνή σύνορα.
Ιταλία - Βατικανό: Η πόλη του Βατικανού είναι η μικρότερη πόλη - κράτος στον κόσμο και βρίσκεται στο κέντρο της Ρώμης.
Κίνα - Νεπάλ: Η παραμεθώριος περιοχή μεταξύ Κίνας και Νεπάλ είναι μια από τις λιγότερο γνωστές περιοχές στον κόσμο. Οι 2 χώρες μοιράζονται μια περιοχή αρκετά όμορφη και μεγάλη (1.414,88 km)
Ινδία - Πακιστάν: Το Wagah είναι το σύνορο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν και είναι γνωστό ως «το Τείχος του Βερολίνου της Ασίας». Είναι ο μοναδικός δρόμος διέλευσης μεταξύ των 2 χωρών και βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Lahore του Πακιστάν και Amritsar της Ινδίας.
Βραζιλία - Αργεντινή: Δύο γειτονικές χώρες της Νοτίου Αμερικής και δύο από τις σημαντικότερες οικονομίες στη Λατινική Αμερική. Συνδέονται πολύ σε όλους τους τομείς: οικονομία, εμπόριο, πολιτισμός, εκπαίδευση και τουρισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση