GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από 10 δισεκατομμύρια οι πλανήτες στο Σύμπαν που μπορούν να έχουν ζωή

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένα στα πέντε ηλιακά άστρα στον γαλαξία, έχει ένα πλανήτη σαν την Γη, όπου καλύπτεται από νερό. Όπως αναφέρ...

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένα στα πέντε ηλιακά άστρα στον γαλαξία, έχει ένα πλανήτη σαν την Γη, όπου καλύπτεται από νερό.

Όπως αναφέρει η μελέτη, ένα σε κάθε πέντε ηλιακά άστρα στον γαλαξία, έχει ένα πλανήτη σαν την Γη, όπου καλύπτεται από νερό, ένα στοιχείο κλειδί για την ζωή. Η ανάλυση, η οποία βασίζεται σε στοιχεία τριών χρόνων που έχουν εντοπιστεί από το τηλεσκόπιο Kepler της NASA, δείχνει πως ο γαλαξίας αποτελεί το «σπίτι» για 10 δισεκατομμύρια πιθανούς κόσμους.

Ο αριθμός αυτός αντί να μειώνεται, τείνει να αυξάνεται. «Οι πλανήτες αυτοί φαίνεται να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», επεσήμανε ο υπεύθυνος της έρευνας, απόφοιτος αστρονομίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλει, Ερικ Πετιγκουρα.

Ο Πετιγκουρα στην έρευνα του διαπίστωσε πως 10 πλανήτες, μία ή δύο φορές μεγαλύτεροι σε διάμετρο από την Γη, περικυκλώνουν αστέρια στις σωστές αποστάσεις για νερό. Επίσης, διαπίστωσε μαζί με τους συναδέλφους του πως το 22% στα 50 δισεκατομμύρια αστέρια σαν τον ήλιο μας, στο γαλαξία, έχουν πλανήτες στο μέγεθος της Γης σε τέτοια θέση που να μπορεί να υπάρξει νερό.

Το τηλεσκόπιο Kepler, σε άλλη έρευνα, βρήκε 3.538 υποψήφιους πλανήτες, οι 647 εκ των οποίων είναι στο μέγεθος της Γης, ενώ μόλις οι 104 από αυτούς έχουν την σωστή απόσταση από συγκεκριμένα άστρα, έτσι ώστε να ευδοκιμούν την ύπαρξη νερού. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών και παρουσιάστηκε στα πλαίσια του επιστημονικού συνεδρίου Kepler, στο ερευνητικό κέντρο της ΝΑΣΑ, στην Καλιφόρνια.

REUTERS

1 σχόλιο

  1. Της Θειάς σου7 Νοε 2013, 5:07:00 μ.μ.

    Ολοι οι ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ
    ασχολουνται με το Συμπαν!

    Γερη 'κονομα
    σιγουρη
    και ασε τους αλλους να ακουνε τις μαλακιες του καθενος!

    Αυτες ειναι δουλειες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση