GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

16 ρομαντικές ταινίες που δεν είναι ντροπή

Η έννοια του ρομαντικού φιλμ μπορεί απλόχερα να περιλαμβάνει πράγματα χαλαρά συνδεδεμένα μεταξύ τους, πιάνοντας από την “Casa...

Η έννοια του ρομαντικού φιλμ μπορεί απλόχερα να περιλαμβάνει πράγματα χαλαρά συνδεδεμένα μεταξύ τους, πιάνοντας από την “Casablanca” μέχρι το “Drive” κι από το “Once” μέχρι το “There’s Something About Mary” (όλα αριστουργήματα). Ωστόσο επιλέγουμε να κινηθούμε σε πιο παραδοσιακές διαδρομές.

Εν ολίγοις, κάτσαμε και ψάξαμε να βρούμε τις ρομαντικές εκείνες ιστορίες, βασικά κομεντί, αυτό δηλαδή το είδος που έχει συνδεθεί με white people almost kissing, που όμως να είναι φανταστικές. Να έχουν το κάτι παραπάνω. Ρομαντικές ιστορίες που καθόλου αποτέλεσμα μανιέρας δεν είναι, παρά πρωτότυπης σκέψης και δημιουργικότητας. Γι’αυτά τα ρομάντζα λιώνουμε.

(Α κι επίσης μία από τις ταινίες της κεντρικής φωτό δεν βρίσκεται μες στο θέμα #troll)
 
10 Things I Hate About You


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ Σαίξπηρ.

Είναι η ιστορία του "Taming of the Shrew" αλλά προσαρμοσμένη στα teen romance όρια μιας εφηβικής δραμεντί με τον Χιθ Λέτζερ στο ρόλο ενός too-cool τύπου που προσπαθεί να 'εξημερώσει' την πιο άγρια κοπέλα του σχολείου.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα έρχεται όταν ο Λέτζερ τραγουδά "Can't Take My Eyes Off You" στην Τζούλια Στάιλς με τη βοήθεια της σχολικής μπάντας.
 
Notting Hill


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ Άγγλους.

Είναι η ιστορία ενός κοριτσιού, που στέκεται μπροστά σε ένα αγόρι, και του ζητάει να την αγαπήσει. Ή αλλιώς, μιας διάσημης κινηματογραφικής σταρ που ερωτεύεται έναν αδέξιο εγγλεζάκο. Ή αλλίως-αλλιώς, η απόλυτη φαντασίωση. (Το να είσαι Άγγλος δεν είναι απαραίτητο.)

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα είναι η "just a girl" φυσικά. (Ψέματα φυσικά, αυτή είναι η 'υποχρεωτική' απάντηση. Οτιδήποτε έχει μέσα τον Ρις Ίφανς στον ρόλο του φευγάτου συγκατοίκου θα θυμάσαι για πάντα στην πραγματικότητα.)
 
Say Anything…


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ τον Τζον Κιούζακ κι ένα μεγάλο κασετόφωνο.

Είναι η ιστορία κλασικής έλξης ανάμεσα στο τίμιο ρεμάλι και την μαζεμένη αριστούχο, το καλοκαίρι πριν εκείνη φύγει για το κολέγιο. Την έχεις δει χίλιες φορές, προφανώς, αλλά αυτή είναι η *σωστή* φορά.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα περιλαμβάνει τον Τζον Κιούζακ, μια καντάδα με κασετόφωνο κάτω από το μπαλκόνι, και τον Πίτερ Γκάμπριελ να σκούζει πόνο απ'τα ηχεία.
 
Love Actually


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ πολλά τέτοια ζευγάρια κι επίσης δεν είναι όλα λευκά κι επίσης δεν είναι όλα ερωτικά ζευγάρια αλλά οτιδήποτε έχει να κάνει με την παντός είδους αγάπη.

Είναι η ιστορία πάρα πολλών ανθρώπων, που αγαπάνε με τον τρόπο τους κάποιον άλλον άνθρωπο. Άλλοι φίλοι, άλλοι συγγενείς, άλλοι εραστές. Άλλα θα ευτυχήσουν, άλλοι όχι. Φυσικά όλοι συνδέονται επειδή ξέρεις, ανθρωπότητα ρε φίλε, it's all connected κλπ. Βασικά για να μην πολυλογούμε, είναι η ιστορία όλων σου των Χριστουγέννων, ή τελοσπάντων σίγουρα όλων των δικών μου.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα βλέπει τον Άντριου Λίνκολν του "Walking Dead" να κάνει ερωτική εξομολόγηση στην Κίρα τη Νάιτλι, τη σύζυγο του κολλητού του, με την οποία είναι αγιάτρευτα ερωτευμένος εδώ και χρόνια, δίνοντας στον εαυτό του closure.
 
Casablanca


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ ασπρόμαυρο φιλμ.

Είναι η ιστορία ενός Αμερικάνου που συναντά ξανά μια πρώην του στην Καζαμπλάνκα κάπου στις πρώτες μέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά η ανατροπή είναι πως τελικά η ιστορία δεν είναι αυτή, αλλά εκείνη της αντρικής φιλίας ανάμεσα στον Ρικ και τον Λούι.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα είναι φυσικά η "αρχή μιας υπέροχης φιλίας".
 
Eternal Sunshine of the Spotless Mind


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ τον Τσάρλι Κάουφμαν στο σενάριο, που θα πει πως το ζευγάρι σχεδόν φιλιέται, μετά σχεδόν το ξεχνάει, μετά σχεδόν ξαναφιλιέται και μετά σχεδόν δε θέλει να το ξαναξεχάσει.

Είναι η ιστορία ενός ζευγαριού που είδε τη σχέση να βγάζει τόσο πόνο, που αποφάσισαν να τη διαγράψουν κυριολεκτικά από τη μνήμη τους. Μόνο που ξέρεις, η αγάπη δεν λειτουργεί έτσι. Μνημειώδης ταινία.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα είναι όλη η ταινία.
 
Annie Hall


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ Γούντι Άλεν.

Είναι η ιστορία ενός νεοϋορκέζουν κωμικού που ερωτεύεται ένα κορίτσι το οποίο σταδιακά τον ξεπερνά.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα είναι βασικά κάθε ατάκα αυτού του αριστουργήματος, αλλά θυμήσου λίγο, "μια σχέση είναι νομίζω σαν έναν καρχαρία. Πρέπει διαρκώς να κινείται μπροστά αλλιώς θα πεθάνει. Και νομίζω πως αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι ένας νεκρός καρχαρίας". Ποτέ τόσο σημαντικό ανθρώπινο δράμα δεν γράφτηκε με τόσο χιούμορ.
 
Lost in Translation


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ διαφορά ηλικίας και αλκοόλ Σαντόρι.

Είναι η ιστορία μιας παραμελημένης νεαρής συζύγου κι ενός παραμελημένου (από το Χόλιγουντ, το κοινό, από όλους) σταρ του σινεμά, που γνωρίζονται στο Τόκιο και δημιουργούν κάτι υπέροχο ενώνοντας τις μοναξιές τους.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα αναλόγως των κεφιών σου, θα είναι είτε η πρώτη της Σκάρλετ Γιόχανσον, είτε η τελευταία της Σκάρλετ Γιόχανσον (".....").
 
(500) Days of Summer


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ χίψτερς.

Είναι η ιστορία, ή μάλλον για την ακρίβεια, δεν είναι η ιστορία ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού που ερωτεύονται. Η κατεξοχήν 'σκληρές-αλήθειες-αλλά-χαριτωμενίστικα-δοσμένες' ταινία της γενιάς των '00s.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα κόβει την οθόνη στα δύο και την καρδιά σου στα χίλια.
 
Forgetting Sarah Marshall


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ τον Τζέισον Σίγκελ.

Είναι η ιστορία ενός άντρα που τον παρατάει η κοπέλα του στην πιο άβολη πιθανή στιγμή (και ένδυση), μόνο για να ξαναβρεθούν όλοι μαζί, με τον νυν και την μέλλουσα, τρελό παρεάκι, σε μια ονειρική παραλία. Η αντροπαρεϊστικη εκδοχή της ρομαντική κομεντί, βασικά.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα είναι προφανώς αυτή του χωρισμού :-(
 
High Fidelity


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ πολλή μουσική

Είναι η ιστορία ενός μανιακού μουσικόφιλου που έμαθε σε όλους μας να σκεφτόμαστε με τοπ-5 λίστες, καθώς αρχίζει να συμπληρώνει τη λίστα των τοπ-5 χωρισμών του. Νικ Χόρνμπι, Τζον Κιούζακ, Τζακ Μπλακ, Τοπ-5 λίστες: Η ταινία αυτή είναι η κορυφαία στιγμή στην καριέρα όλων.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα θα πρέπει να είναι κάποια από τις 5) "τι ήρθε πρώτα, η μουσική ή η μιζέρα;" 4) "Αν ήθελες πραγματικά να με καταστρέψεις θα έπρεπε να με έχεις γνωρίσει νωρίτερα" 3) "δε γίνεται να σου αρέσει και ο Μάρβιν Γκέι και ο Αρτ Γκαρφάνκελ, είναι σα να υποστηρίζεις και το Ισραήλ και την Παλαιστίνη" 2) "είμαι υπερβολικά κουρασμένη για να μην είμαι μαζί σου" 1) "όλες μου οι ρομαντικές ιστορίες είναι ανακατεμένες εκδοχές της πρώτης".
 
Once


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ τραγούδια.

Είναι η ιστορία δύο νέων μουσικών που γνωρίζονται και φτιάχνουν μαζί υπέροχη μουσική. Είναι τέλειο.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα εξαρτάται από το ποιο από όλα τα τραγούδια είναι το αγαπημένο σου. (Εγώ αυτό δαγκωτό.)
 
When Harry Met Sally


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ friendzone-και-πώς-να-βγεις-από-αυτό.

Είναι η ιστορία δύο φίλων που γίνονται κάτι παραπάνω από αυτό. Η καλύτερη ρομαντική κομεντί όλων των εποχών (#facts).

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα ήταν αυτή στην οποία γράφτηκε κινηματογραφική ιστορία, όταν η Μεγκ Ράιαν προσποιήθηκε έναν οργασμό.
 
Jerry Maguire


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ τον Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ.

Είναι η ιστορία ενός ατζέντη που αναγκάζεται να ρισκάρει τα πάντα, να τα στηρίξει στην επιτυχία ενός παίχτη (των Arizona Cardinals, LOL) κι ενώ παράλληλα είναι ερωτευμένος με τη Ρενέ Ζελβέγκερ, πιο #γούτσου από ποτέ. ("You had me at hello".)

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα ήταν αρκετή για να δώσει Όσκαρ στον Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, οπότε δεν μπαίνει πολύ debate εδώ, είναι το "SHOW! ME! THE MONEY!".
 
Romancing the Stone


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ περιπέτεια!

Είναι η ιστορία μιας συγγραφέως ρομαντζάδων που πάει να σώσει την αδερφή της και μπλέκεται σε μια περιπέτεια τύπου Ιντιάνα Τζόουνς αλλά, ξέρεις, με ρομάντζο. Από τις φανταστικές στιγμές του Μπομπ Ζεμέκις, με κεφάτη τριπλέτα Μάικλ Ντάγκλας - Καθλίν Τέρνερ - Ντάνι ντε Βίτο.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα -ΟΚ, υπερβολή, δεν είναι κι η "Οδύσσεια του Διαστήματος" το εργάκι, αλλά- είναι βασικά όλες οι σκηνές που Ντάγκλας και Τέρνερ πάνε κόντρα ο ένας στον άλλον.
 
The Notebook


Λευκό-ζευγάρι-σχεδόν-φιλιέται ΑΛΛΑ ΜΕ... όχι, βασικά, με τίποτα, είναι αυτό.

Είναι η ιστορία ενός φτωχού πλην τίμιου Ράιαν Γκόσλινγκ που ερωτεύεται την πλούσια αλλά ανοιχτού πνεύματος Ρέιτσελ Μακάνταμς. Δηλαδή βασικά είναι ένα Disney animation αλλά χωρίς τραγούδια και με περισσότερο κλάμα στο τέλος.

Η στιγμή που θα θυμάσαι για πάντα είναι αυτή που φιλιούνται στη βροχή η Τζίνα Ρόουλαντς θυμάται. Όχι;
 
oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση