GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η 16χρονη Σοφία που ξεσήκωσε τους ομογενείς

«Η λαχτάρα της καρδιάς μου είναι να γίνει καλά η Μυρτώ»! Λόγια που βγαίνουν μέσα από τα βάθη της τρυφερής καρδιάς μιας ομογενούς μας από ...

«Η λαχτάρα της καρδιάς μου είναι να γίνει καλά η Μυρτώ»! Λόγια που βγαίνουν μέσα από τα βάθη της τρυφερής καρδιάς μιας ομογενούς μας από τη Βοστώνη, της Σοφίας Λαμπροπούλου. Μαζί με φίλες της έγιναν οι φύλακες-άγγελοι της συνομήλική τους Μυρτώς Παπαδομιχελάκη η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, καθώς με δική τους πρωτοβουλία δημιουργήθηκε η γραμμή βοήθειας YouCaring.com με στόχο την οικονομική στήριξη της άτυχης κοπέλας.

Σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» η 16χρονη κοπέλα ανέφερε πως στα μέσα του Οκτώβρη ενημερώθηκε για την κατάσταση της Μυρτώς, που νοσηλεύεται στο δωμάτιο του νοσοκομείου Spaulding Rehabilitation της Βοστώνης.

«Πήγα και την είδα τη Μυρτώ, μίλησα με τη μητέρα της και τη ρώτησα αν υπάρχει κάποιο μηχάνημα με το οποίο θα μπορούσε να συνεννοηθεί και μου είπε πως από το νοσοκομείο τής είπαν πως υπάρχει, αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα να το αγοράσουν. Και είπα πως κάτι πρέπει να κάνω...».

Το κορίτσι συγκινήθηκε πολύ από το δράμα της Μυρτώς και, έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρε την απόφαση να της προσφέρει όποια βοήθεια περνούσε από το χέρι της...

«Οργάνωσα μερικά παιδιά, κάναμε την ομάδα “Φίλοι της Μυρτώς” και έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια. Εμείς πηγαίνουμε συχνά και την επισκεπτόμαστε. Γνώριζα πως αν οργάνωνα κάτι για να βοηθήσουμε τη Μυρτώ, πολλοί άνθρωποι -όχι μόνο στη Βοστώνη, αλλά παντού στην Αμερική- ακόμη και στην Ελλάδα, θα με βοηθούσαν».

Η προσπάθειά της δεν σταμάτησε εδώ, αφού με το πείσμα και την τόλμη της εφηβικής της ηλικίας η Σοφία Λαμπροπούλου επισκέφτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, στο οποίο στο παρελθόν είχαν διατελέσει πρόεδροι η μητέρα της και ο παππούς της Δημήτρης Παπασλής.

«Πήγα στην ομοσπονδία και τους είπα: “Γεια σας, είμαι η Σοφία και θέλω να κάνω αυτό για να βοηθήσω τη Μυρτώ: έχω οργανώσει μία ομάδα από παιδιά που θέλουν να μαζέψουν 25.000 δολάρια για να αγοράσουμε αυτό το μηχάνημα για τη Μυρτώ”. Ολοι ψήφισαν να μας βοηθήσουν και έτσι η ομοσπονδία άνοιξε έναν λογαριασμό».

Πλησιάζουν τους 2.000 οι υποστηρικτές στο διαδίκτυο!

Στόχος του διαδικτυακού εράνου είναι η αγορά ενός ειδικού μηχανήματος που έχουν συστήσει οι θεράποντες ιατροί το οποίο θα βοηθήσει τη Μυρτώ στη διατροφή και στην επικοινωνία της με τους γύρω και, κυρίως με τη μητέρα της, που δεν φεύγει λεπτό από κοντά της.

Ως χθες το απόγευμα τη γραμμή βοήθειας YouCaring.com υποστήριζαν 1.948 άτομα, ενώ μέσα σε 38 ημέρες το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί υπέρ της Μυρτώς ανερχόταν στα 61.603 δολάρια (ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες των δημιουργών της σελίδας, που ήταν τα 25.000 δολάρια). Τα χρήματα -εκτός από την αγορά του μηχανήματος- θα βοηθήσουν την 16χρονη και στην εγχείρηση που θα κάνει σε λίγο στο κεφάλι, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στα 80.000 δολάρια.

Προκειμένου να υποστηρίξει την όλη προσπάθεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων έχει προγραμματίσει εκδήλωση για τη Μυρτώ στις 7 Δεκεμβρίου σε αίθουσα που παραχώρησε η Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου της Βοστώνης. Αναμένεται να δώσουν το «παρών» τουλάχιστον 500 ομογενείς και, ως εκ τούτου, να συγκεντρωθεί σημαντικό χρηματικό ποσό. Μάλιστα, για χάρη του άτυχου κοριτσιού που ανεβαίνει καθημερινά τον Γολγοθά του θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί στην ίδια σκηνή 13 Ελληνες DJs που ζουν στη Βοστώνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση