GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 18χρονου βοσκού

Χάρη στο… άλογό του που αντιλήφθηκε τους άνδρες της ΕΜΑΚ, είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του νεαρού κτηνοτρόφου ο οποίος αγνοούνταν α...


Χάρη στο… άλογό του που αντιλήφθηκε τους άνδρες της ΕΜΑΚ, είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του νεαρού κτηνοτρόφου ο οποίος αγνοούνταν από χθες μέσα στην κακοκαιρία που έπληττε τον Όλυμπο! Το ζώο τον οδήγησε στις 10 το πρωί στην περιοχή Μπάρα, κάτω από τον Άγιο Αντώνιο, όπου κινούνταν τα σωστικά συνεργεία.
Ο 18χρονος εντοπίστηκε σώος και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Όπως είπε, έχασε τον προσανατολισμό του όταν απομακρύνθηκε από το θείο και τον ξάδερφό του που έβοσκαν τα υπόλοιπα άλογα της οικογένειάς του, εξ αιτίας της πυκνής ομίχλης και της βροχόπτωσης. Όσο περίμενε τους διασώστες, πέρασε τη νύχτα με το άλογό του στο βουνό και κοιμήθηκε κάτω από το χιόνι!
Ο βοσκός είχε προλάβει να ειδοποιήσει με το κινητό με τους δικούς του, αλλά έμεινε από μπαταρία. Στην ολονύκτια επιχείρηση που ξεκίνησε για τον εντοπισμό του κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες με χαμηλή θερμοκρασία και χιονόπτωση, συμμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ και του Στρατού, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, εθελοντές και 15 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση