GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σας αφορά! Πριμ έως 20.000 ευρώ σε 6.000 Έλληνες

Πριμ σε όσους άφησαν το τσιμέντο της πόλης για τις κοτούλες και χωραφάκια του χωριού χορηγεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμω...

Πριμ σε όσους άφησαν το τσιμέντο της πόλης για τις κοτούλες και χωραφάκια του χωριού χορηγεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο προγράμματος 100 εκατ. ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, τονίζοντας πως 6000 νέοι αγρότες θα πάρουν «μπόνους- δωράκι» που φτάνει έως και τις 20.000 ευρώ για τον καθένα.

Πιο συγκεκριμένα, 6000 νέοι έως και 40 ετών θα πάρουν ένα μπόνους που θα φτάσει για όσους είναι στις ορεινές περιοχές έως 20.000 ευρώ, στις νησιωτικές περιοχές έως 17.500 και όσοι είναι στον κάμπο μέχρι 15.000 ευρώ. Έτσι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στη γεωργία με τη δική τους αγροτική εκμετάλλευση στη φυτική, τη ζωική παραγωγή, στη μελισσοκομία και αλλού» δήλωσε ο υπουργός.

Το νέο πρόγραμμα όπως τόνισε ο κ.Τσαυτάρης αφορά «όσους είναι στην ύπαιθρο ή θέλουν να γυρίσουν στην ύπαιθρο και μπορούν να ξεκινήσουν την εκμετάλλευσή τους».

Με το νέο πρόγραμμα, ο νέος αγρότης για να ξεκινήσει τη νέα του επιχείρηση «θα πάρει το 70% ως προκαταβολή - το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα το έχει δηλαδή στο ξεκίνημα γι αυτό και το ονομάσαμε πριμοδότηση της πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο. Στη συνέχεια, το υπόλοιπο 30% θα το πάρει σε δύο δόσεις των 15%» τονίζει ο κ. Τσαυτάρης, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα βοηθήσει έμπρακτα και όσους νέους αγρότες δεν ξέρουν τι να καλλιεργήσουν!

«Ο οργανισμός Δήμητρα θα φροντίσει στην πορεία να τον εκπαιδεύσει. Γι' αυτό και βάζουμε ως κριτήριο αν θα πάρει τη δεύτερη δόση του 15% την παρακολούθηση αυτών των μαθημάτων με επιτυχία και έχει πάρει αυτή τη εξειδίκευση» τόνισε ο κ.Τσαυτάρης.

Ποιοι μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα

Προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα, εκτός από το ηλικιακό κριτήριο, είναι «ο νέος αγρότης να αποκτήσει χωράφια, ζώα κλπ και να αρχίσει να τα εκμεταλλεύεται ως «αρχηγός» της εκμετάλλευσης. Το πρόγραμμα έχει στόχο δηλαδή ένας νέος ή μια νέα να στήσουν μια νέα αγροτική εκμετάλλευση. Δεν είναι μάλιστα υποχρεωτικό όλοι να πάνε για να σκάψουν τη γη. Μπορούν να ασχοληθούν με τη μεταποίηση, την εμπορία, τη συσκευασία, τη μεταφορά των προϊόντων» σημειώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση