GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλοίο-φάντασμα με 20.000 καλάσνικοφ στο Αιγαίο

Αφού έκαναν ρεσάλτο σε φορτηγό πλοίο-φάντασμα κομάντος του Λιμενικού εντόπισαν 56 κοντέινερ στα οποία ήταν φυλαγμένα περίπου 20.000 καλάσ...

Αφού έκαναν ρεσάλτο σε φορτηγό πλοίο-φάντασμα κομάντος του Λιμενικού εντόπισαν 56 κοντέινερ στα οποία ήταν φυλαγμένα περίπου 20.000 καλάσνικοφ!

Η πρωτοφανής υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής, όταν το Λιμενικό ακινητοποίησε το φορτηγό πλοίο «Nourm» υπό σημαία Σιέρα Λεόνε, στα ανοιχτά της Σύμης.

Το φορτηγό πλοίο, με οχταμελές πλήρωμα, προσπαθούσε να κινηθεί προς τα τουρκικά παράλια για να αποφύγει τον έλεγχο του Λιμενικού. Κομάντος του ΛΣ έκαναν ρεσάλτο για να ελέγξουν τα 59 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο. Έπειτα από έλεγχο ανακάλυψαν ότι στα 56 από τα 59 κοντέινερ φυλάσσονταν συνολικά 20.000 καλάσνικοφ!
Μέχρι αυτή την ώρα είναι άγνωστο το λιμάνι προορισμού του πλοίου με σημαία Σιέρα Λεόνε. Ο πλοίαρχος μιλώντας στους αξιωματικούς του Λιμενικού υποστήριξε ότι κατευθύνεται προς τα τουρκικά παράλια, ενώ την ίδια ώρα η πορεία που είχε δοθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα του πλοίου έδειχναν ότι το «Nourm» κατευθύνεται προς την Τρίπολη της Λιβύης.

Το πλοίο εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά – νοτιοδυτικά της Σύμης, στο πλαίσιο των εντολών του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για διαρκή επιτήρηση και προστασία των ανατολικών θαλασσίων συνόρων της χώρας. Το πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε κινούνταν ύποπτα αλλάζοντας συνεχώς πορεία. Οι άντρες του Λιμενικού επικοινώνησαν με τον πλοίαρχο ο οποίος δεν έδινε ξεκάθαρες απαντήσεις για το πού πάει και το τι μεταφέρει. Αρχικά είπε ότι είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία με προορισμό το τουρκικό λιμάνι Ισκεντερούμ-Αλεξανδρέττα.

Μετά τις πρώτες έρευνες στα ηλεκτρονικά αρχεία του Λιμενικού προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ότι το πλοίο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και είχε αλλάξει πολλά ονόματα.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού έπειτα από εντολη του κ. Βαρβιτσιώτη διέταξε να γίνει νηοψία. Οι κομάντος του Λιμενικού που έκαναν ρεσάλτο εντόπισαν στα 56 από τα 59 κοντέινερ περίπου 20.000 ΑΚ-47, τα γνωστά καλάσνικοφ.

Το πλοίο οδηγείται, συνοδεία πλωτών περιπολικών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Ρόδου προς περαιτέρω διερεύνηση.

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση