GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαιρετισμός Αβραμόπουλου στους συμμετέχοντες στην άσκηση «Νυχτερινή Αστραπή 2013»

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, διεξήχθη χθες βράδυ στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετού» στο νομό Έβρου, η Τακτική...


Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, διεξήχθη χθες βράδυ στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετού» στο νομό Έβρου, η Τακτική Άσκηση Μετά...

Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Νυχτερινή Αστραπή 2013».

Την άσκηση παρακολούθησαν ακόμη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους συμμετέχοντες στην άσκηση, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Παρακολουθήσαμε μπροστά μας να εξελίσσονται σκηνές που στέλνουν ένα μήνυμα ασφάλειας και σιγουριάς στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες πολίτες. Ένα μήνυμα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή μας.

Και βέβαια, ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης στον ελληνικό λαό. Διότι πιάνουν τόπο όλα αυτά που έχουν στοιχίσει πολλά και έχουν προέλθει μέσα από μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

Η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι η εγγύηση της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που όλοι νομίζουν ότι η Ελλάδα έχει γονατίσει, στέλνουν το δικό τους ισχυρό και ηχηρό μήνυμα: ότι η Ελλάδα είναι όρθια, περήφανη, πάντοτε έτοιμη να ανταποκριθεί στο καθήκον της, απέναντι στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Μαζί με τα συγχαρητήριά μας θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε εδώ, από κοινού με την στρατιωτική ηγεσία φροντίζουμε ώστε σταδιακά όλα αυτά τα προβλήματα να λυθούν και, το κυριότερο, να θέσουμε ως προτεραιότητα, πέρα από την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τον εξοπλισμό, την άσκηση του δικαιώματός σας στη ζωή κάτω από όρους αξιοπρέπειας.

Πίσω από αυτά τα οπλικά συστήματα κρύβεται η δική σας ψυχή. Να ξέρετε ότι αυτό σας το αναγνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά και η ελληνική πολιτεία.

Οι γονείς σας, οι συγγενείς σας, οι φίλοι σας, οι άνθρωποί σας πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι και εσείς μαζί τους. Γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χρειάζεται να θυμίζουμε ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, οι Ένοπλες Δυνάμεις, στέκονται όρθιες, υπερήφανες, προασπίζοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια, την ακεραιότητά μας και συνδράμουν στη συλλογική μας προσπάθεια για να βρει και πάλι η πατρίδα μας τον προσανατολισμό και το βηματισμό της.

Θα ήθελα να σας πω ότι πέρα από τα αισθήματα αγάπης και αναγνώρισης, εμπιστευόμαστε στους αξιωματικούς σας και σε όλους εσάς τις τύχες του τόπου μας. Είμαι βέβαιος ότι έχετε αίσθηση του εθνικού σας καθήκοντος, γιατί αυτό αποδεικνύεται καθημερινά πίσω και μακριά από την προβολή που έχει μία τέτοια άσκηση. Βρίσκεστε εδώ, ταγμένες και ταγμένοι για να προασπίζετε την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας.

Θα ήθελα πραγματικά να σας ευχαριστήσω, να σας συγχαρώ και να σας παροτρύνω να συνεχίσετε να ασκείτε τα καθήκοντά σας με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο.

Με αίσθηση καθήκοντος, τιμής, περηφάνιας και αξιοπρέπειας.

Γιατί αυτές τις τέσσερις έννοιες τις χρειάζεται αυτές τις ώρες η ελληνική κοινωνία και η πατρίδα μας».




1 σχόλιο

  1. Γεια σου ρε Δημητράκη με τα μπουφανάκια σου. Χοντρομαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση