GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πράσινο" στους πλειστηριασμούς από το 2014. Μέτρα προστασίας για ευπαθείς ομάδες

 «Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια ...

 «Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία, θα αποκαλυφθούν».
Αυτό σχολίασε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του με τους εκπροσώπους της τρόικας, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, στη συνάντηση αποφασίστηκε να συγκροτηθούν άμεσα τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να υπάρχει πρόταση για μια νέα ρύθμιση που δεν θα επιτρέψει να υπάρξει νομοθετικό κενό από τον Ιανουάριο του 2014.
Επίσης, όπως σχολίαζαν οι ίδιοι παράγοντες, η λύση που θα προωθηθεί «δεν θα δημοσιοποιηθεί στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τα στοιχεία των τραπεζών».
Επίσης, σημειώθηκε ότι εκκρεμεί η έγκριση από την τρόικα των δύο «οικονομικών» ορισμών σχετικά με τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη» και τα «όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης», κριτήρια τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ιδιαίτερη σημασία και για το θέμα των πλειστηριασμών.
Για τις εμπορικές μισθώσεις αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα συνεδρίαση των κυβερνητικών εταίρων, καθώς η τρόικα δεν δέχεται κάτι λιγότερο από την πλήρη απελευθέρωση ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει ώστε οι νέες ρυθμίσεις να αφορούν στις νέες μισθώσεις. Στόχος όμως είναι να ολοκληρωθεί αυτή η εκκρεμότητα την ερχόμενη εβδομάδα.
Για την "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ που αφορά στην εξάλειψη των προβλημάτων στις τιμές βασικών προϊόντων και στον ανταγωνισμό σε βασικούς κλάδους της αγοράς, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 27 Νοεμβρίου 2013 από τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Κουρία που θα βρίσκεται στην Αθήνα.
Ακόμη, ενημερώθηκε η τρόικα ότι για τα logistics και την αδειοδότηση επιχειρήσεων η κυβέρνηση κινείται εντός χρονοδιαγράμματος και προωθούνται εντός Δεκεμβρίου οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
Τέλος παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους της τρόικας η «πρωτοβουλία για την ανάπτυξη» που
αφορά σε ένα πλάνο αναπτυξιακών δράσεων πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή.
news247

1 σχόλιο

  1. Πάντως, παιδιά, μέχρι στιγμής στο βασανιστικό μου ερώτημα απάντηση ΔΕΝ πήρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση