GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια είναι η βιομηχανία που πληρώνει μέσο μισθό 247.000 ευρώ

“Χρυσούς” μισθούς λαμβάνουν οι αναλυτές που εργάζονται ακόμα και σε μικρομεσαίας αποδοτικότητας hedge funds. Για του λόγου το αληθές, έρε...

“Χρυσούς” μισθούς λαμβάνουν οι αναλυτές που εργάζονται ακόμα και σε μικρομεσαίας αποδοτικότητας hedge funds. Για του λόγου το αληθές, έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ...
Glocap σε συνεργασία με τον data provider, Hedge Fund Research, αποκαλύπτει ότι οι επαγγελματίες του χώρου λαμβάνουν μέσο ετήσιο μισθό που ανέρχεται σε 335.000 δολάρια (247.000 ευρώ)!


Τα ποσά ξεφεύγουν όταν πρόκειται για διαχειριστές χαρτοφυλακίων που δρουν για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών αντιστάθμισης κινδύνων, καθώς ο μέσος μισθός γι' αυτούς κυμαίνεται στα 2,2 εκατ. δολάρια...
Η μισθολογική αυτή “έκρηξη” οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των μπόνους παρά στην αύξηση του βασικού μισθού, σύμφωνα με σχετική έρευνα.


Όπως αναφέρει ο Anthony Keizner της Glocap, “οι δεξαμενές των μπόνους στα hedge funds γέμισαν το 2013 χάρη στον συνδυασμό της αύξησης των αμοιβών απόδοσης και των επιπλέον εξόδων διαχείρισης που δημιουργούνται από την αύξηση της κατανομής των κεφαλαίων των επενδυτών”.


Οι πρωτοεισερχόμενοι αναλυτές σε μεγάλες εταιρείες είδαν μια αύξηση έως και 10% στα μπόνους το 2013, ενώ τα ανώτερα στελέχη είδαν τα μπόνους τους να αυξάνονται έως και κατά 20%.


Σύμφωνα με την έρευνα, η παγκόσμια βιομηχανία των hedge funds έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά κεφάλαια το 2013, με 2,51 τρισ. δολάρια στο τέλος του γ' τριμήνου.


Στο μεταξύ, ο δείκτης Hedge Fund Research Weighted Composite, που παρουσιάζει τη συνολική εικόνα της συγκεκριμένης βιομηχανίας, ανέβηκε κατά 5,5% σε ετήσια βάση, ενώ το ποσοστό των hedge funds που έφτασαν στο ανώτερο επίπεδο – ένα καθορισμένο επίπεδο απόδοσης που πρέπει να φτάσει ένας μάνατζερ προτού λάβει μπόνους – αυξήθηκε στο 62% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, έναντι 48,4% πέρυσι.


Παράλληλα, αυξάνονται και οι προσλήψεις στον κλάδο, ενώ προτιμώνται μακράν εκείνοι που έχουν εμπειρία διαχείρισης χαρτοφυλακίων από την εποχή της κρίσης (2008 – 2011), καθώς υποτίθεται ότι μπορούν να προβλέψουν τις διακυμάνσεις της αγοράς.


Πηγή:http://www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση