GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ε.Κ.Α.Β. ήταν παρών στο 31ο Κ.Μ.Α. με υπηρεσίες επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων

Η Κεντρική Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β., κατά τον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών την... Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, σχεδίασε και υλοποίησε επ...


Η Κεντρική Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β., κατά τον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών την... Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, σχεδίασε και υλοποίησε επιχειρησιακά υπηρεσίες επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων σχετικά με τις ανάγκες παροχής άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας των 30.000 και πλέον δρομέων που αγωνίστηκαν τόσο στην Κλασική Διαδρομή όσο και στους δρόμους των 5.000 και 10.000 μέτρων.

Συγκεκριμένα μεγάλη δύναμη του Ε.Κ.Α.Β., εκτός των μονάδων που εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους στην Αττική, βρισκόταν σε πλήρη διάταξη κατά μήκος των 42.195 μέτρων της Κλασικής Διαδρομής όπως επίσης στην εκκίνηση και τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού στην εκκίνηση του Κ.Μ.Α., υπήρχαν κινητές μονάδες αλλά και ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β με γιατρούς και διασώστες. Παράλληλα κατά μήκος της διαδρομής ήταν στρατηγικά τοποθετημένα ανά 5 χλμ. & 2.5 χλμ. (από το 20 χλμ. και μετά) 7 ασθενοφόρα και 4 κινητές μονάδες συνεπικουρούμενα από 10 μοτοσυκλέτες του Ε.Κ.Α.Β. (ομάδα Μ) που κινούνταν διαρκώς (σε όλο το μήκος της διαδρομής) προκειμένου να καλύψουν τυχόν έκτακτα περιστατικά. Εκτός των προαναφερόμενων δυνάμεων ήταν διαθέσιμο ακόμη 1 όχημα ταχείας επέμβασης του Ε.Κ.Α.Β. αλλά και 2 Ειδικά Οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής των Καταστροφών. Το όλο συντονιστικό πλαίσιο που ήταν υπό την στενή παρακολούθηση και έλεγχο τόσο του ίδιου του προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. κυρίου Παπαγιαννίδη Δημήτρη όσο και του Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών κου Πύρρου Δημήτρη, περιλάμβανε και την φυσική παρουσία αρκετών γιατρών, διασωστών, μαθητευομένων στο Ι.Ε.Κ. του Ε.Κ.Α.Β. αλλά και διαβιβαστών στην αφετηρία, κατά μήκος της διαδρομής, στον τερματισμό αλλά και στο Κέντρο Αποκατάστασης του Κ.Μ.Α. που είχε εγκατασταθεί στο γυμναστήριο «Φωκιανός».

Τέλος, το συντονιστικό κέντρο του 31ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών που επιχειρησιακά λειτουργούσε από κοινού με το Ε.Κ.Α.Β. ήταν σε «ανοιχτή γραμμή» με 2 μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας , τον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο, αλλά και με 2 Κέντρα Υγείας περιοχών που πέρασαν οι δρομείς τα οποία είχαν τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι προφανές πως η επιτυχημένη διεκπαιρέωση της συγκεκριμένης επιχειρησιακής δράσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, προήλθε από την αμέριστη βοήθεια και προσπάθεια των διασωστών του, των πληρωμάτων των ασθενοφόρων του, των μοτοσικλετιστών του, των γιατρών του αλλά και των διαβιβαστών του, οι οποίοι υλοποίησαν τα υψηλά στάνταρτ των υπηρεσιών που είχαν τεθεί από την Κεντρική Διοίκηση για την κάλυψη της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, αυτής του 31ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών.
Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση