GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με 4 (!) διοικητικούς υπαλλήλους θα μείνει η Νομική Σχολή της Αθήνας των 9.000 ενεργών φοιτητών

Ο πρόεδρος του τμήματος της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καρ...

Ο πρόεδρος του τμήματος της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Χτες υπήρξε μια μεταβολή στην Σύγκλητο και η μεταβολή είναι η εξής. Ενώ η Σύγκλητος επιθυμεί τα πανεπιστήμιο ανοιχτό και ενώ επιθυμεί διακαώς να επανέλθουν καθηγητές, φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι να διαθέσουν το ελάχιστο προσωπικό που υποχρεούνται από τον νόμο, για να γίνουν τουλάχιστον τα μαθήματα.

Και ενώ είχαμε ήδη μια καλή συνεννόηση με τους υπαλλήλους, για να μπορέσει αυτό να επιτευχθεί, χτες -την ώρα που γινόταν η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων και η δική μας σύγκλητος-, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των αποχωρούντων τα οποία όταν ανακοινώθηκαν, έκαναν την σύγκλητο να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί το πανεπιστήμιο να λειτουργήσει. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα πολύ χτυπητό. Από τους 17 διοικητικούς υπαλλήλους της Νομικής Σχολής, αποχωρούν οι 13, σε μια σχολή που έχει 14.000 γραμμένους και 9.000 ενεργούς φοιτητές. Από το οικονομικό τμήμα αποχωρούν όλοι. Από το Χημείο, την Φυσική, τα Μαθηματικά, αποχωρεί ο μεγαλύτερος αριθμός. Δηλαδή, όσο και να θέλει κανείς να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο, δεν μπορεί να το λειτουργήσει χωρίς έναν ελάχιστο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων. Να επισημάνω δε, ότι από τους 1.300 που διαθέτει το πανεπιστήμιο, οι περισσότεροι θα φύγουν. Διότι, 500 φεύγουν με την μετακίνηση, 100 φεύγουν διότι συνταξιοδοτούνται στο τέλος του χρόνου. Φτάσαμε τους 600. Διακόσιοι φεύγουν, διότι τέθηκαν σε αργία, επειδή δεν έκαναν δήλωση. Είμαστε στους 800. Και περίπου 250 δεν είναι εκεί. Είναι αποσπασμένοι. Είμαστε στους 1.050».

Δημοσιογράφος: Αποσπασμένοι πού;

Θ. Φορτσάκης: «Είναι διάφορες κατηγορίες υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και αυτοί που είναι αποσπασμένοι σε διάφορα γραφεία υπουργών, βουλευτών, στην Βουλή, από εδώ και από εκεί. Σε διάφορους φορείς. Είναι αυτοί που δουλεύουν σε τρίτους φορείς μη πανεπιστημιακούς. Είναι αυτοί που έχουν άδεια μακράς διαρκείας άνευ αποδοχών, αλλά όμως έχουν μισθό από αλλού και διάφορες άλλες κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν είναι εκεί. Δηλαδή, από τους 1.300, θα μας μείνουν 250. Αυτό συνιστά μια μέγιστη ανωμαλία. Είναι προφανές ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης μπορεί να είναι στην σύλληψή του -μάλλον στην επιθυμία του- σωστό, να θέλουμε την ανασυγκρότηση, αλλά το σχέδιο δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως έχει».

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είναι λάθος η επιλογή των ατόμων, ότι δεν έχουν επιλεγεί με κριτήρια ορθολογικά και θεωρώ ότι αντί να απομακρύνουμε αυτούς τους 500, θα έπρεπε να έχουμε απομακρύνει πρώτα αυτούς τους 250 – 300 που δεν είναι εκεί».

1 σχόλιο

  1. Ολοι γαμιεστε20 Νοε 2013, 9:58:00 μ.μ.

    Ακομα 9000 ψευτες ετοιμαζονται
    μη σωσουν να βγουν
    μας φτανουν οι υπολοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση