GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στραβά αρμενίζαμε 40 χρόνια. Ήταν όμως κι ο γιαλός ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΟΣ.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα.   Πέρασα μερικά πολύ καλά χρόνια, με σκληρούς αγώνες στα ΜΜΕ και στην κοινωνία απέναντι σε ένα αποτυχημένο, φα...

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα. 

 Πέρασα μερικά πολύ καλά χρόνια, με σκληρούς αγώνες στα ΜΜΕ και στην κοινωνία απέναντι σε ένα αποτυχημένο, φαύλο, φλύαρο και βάρβαρο καθεστώς ως μέλος, νομαρχιακός σύμβουλος και εν τέλει, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Έζησα- και πολέμησα- «από μέσα» τη μεγάλη συνωμοσία για να «φαγωθεί» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από τα πολλά και ποικίλα συμφέροντα, στηλίτευσα δημόσια το αίσχος των Ιμίων και της Υπόθεσης Οτσαλάν, πάλεψα κοντά στους «λοχαγούς» για να γίνει πρόεδρος ο Κώστας Καραμανλής , αντιτάχθηκα με πείσμα στην πολιτική Σημίτη, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, την περίεργη και …πιεστική είσοδό μας στην ΟΝΕ και το ευρώ.

Και μέσα από το Κοινοβούλιο, όχι μόνο στήριξα με νύχια και με δόντια τις πολιτικές γραμμές του Καραμανλή αλλά αποτόλμησα την υπέρβαση, διαφωνώντας κατά κόρο με λανθασμένες – κατά τη γνώμη μου- αποφάσεις, ελέγχοντας κοινοβουλευτικά με ερωτήσεις 104 φορές μέλη της κυβέρνησής «μου». Δημιούργησα εχθρούς. Οι οποίοι «φρόντισαν» να με… απομακρύνουν κομψά. Και να με οδηγήσουν κοντά στον Γιώργο Καρατζαφέρη για να ξαναβρώ την πολιτική ηρεμία και τον σεβασμό που αναζητούσα.

Έχω συνεπώς κάθε δικαίωμα να κρίνω και να επικρίνω πράξεις , πολιτικές και αποφάσεις της «συγκυβέρνησης» στην οποία συμμετέχει με πρωτεύοντα ρόλο το κόμμα που με ανέδειξε στην πολιτική αλλά και με απομάκρυνε ως «βλαπτικό».

Κρίσιμες διαπιστώσεις των τελευταίων ημερών : Διαπίστωσα ότι πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα ύψους 17,3 δισ. «λιμνάζουν» στις δικαστικές αίθουσες ενώ φουντώνει –υποτίθεται- η κόντρα με την τρόικα για το «δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό». Μα αν υποτυπωδώς σωστά λειτουργούσε το Κράτος, θα καλυπτόταν και το δημοσιονομικό κενό αλλά και το χρηματοδοτικό των περίπου 11,5 δισ.

Και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να «κυνηγήσει» όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, που συνολικά ξεπερνούν τα 62 δισ. ούτε να βάλει στο «στόχαστρο» τους φορολογουμένους που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους. Αυτά εφ΄ όσον το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει τους φόρους και τα πρόστιμα που βεβαιώνει. Και το ποσό των 17,3 τρις αφορά σε φορολογικά και τελωνειακά πρόστιμα, τα οποία έχουν ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ από τα δικαστήρια αλλά ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός αδυνατεί να τα οδηγήσει στα δημόσια ταμεία.

Εις επίρρωση του «ταραγμένου μυαλού» της κυβέρνησης και των στυγνών πιέσεων στις οποίες υπέκυψε οι διαπιστώσεις του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Ρεκλείτη ότι μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν υπερφόρους με βάση τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με το συντελεστή 26%. Αν κάποιος δηλώσει ένα μικρό εισόδημα, πχ 3.000 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει 780 ευρώ! Σε αυτό αν προσθέσουμε και το 55% του φόρου, δηλαδή άλλα 340 προκαταβολή για την επόμενη χρονιά, πάμε στα 1.200 . Πως θα τα πληρώσουν οι μικρομεσαίοι; Πως αναμένουν έσοδα;

Αντί όμως ν ακούσουμε από τον πρωθυπουργό λύσεις, προτάσεις, σχέδια , ακούσαμε ενδεείς τον χαμογελαστό κ. Σαμαρά να μας δίνει τη μεγαλόστομη και άκριτη υπόσχεση για … δωρεάν wifi σ' όλη τη Ελλάδα. Υπέροχα. Συνεπώς οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι δεινοπαθούντες μισθοσυντήρητοι και οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι, θα μπορούν να αναζητούν τον Απολεσθέντα Παράδεισό τους στα laptop και τα tablet που θα σπεύσουν να αγοράσουν για να απολαμβάνουν εικόνες από τα βασικά είδη διατροφής, που δεν μπορούν να αγοράσουν

Και στη συνέχεια, έγινε γνωστό και το "μεγαλοφυές" σχέδιο υπουργικής απόφασης για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης στον Αττικό ουρανό από την "αλόγιστη" καύση καυσοξύλων στα τζάκια και τις σόμπες αφού πλέον θα …αστυνομεύονται και οι καμινάδες.

Δυστυχώς όμως, τα laptop και τα tablet, θερμότητα δεν παρέχουν. Άρα θα χρωστάτε, θα πεινάτε, θα κρυώνετε αλλά θα έχετε wi fi.

Μεσολάβησε και η αστυνομική επέμβαση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση τηρεί και στηρίζει τη νομιμότητα.

Κολοκύθια με τη ρίγανη. Η ΕΡΤ έπρεπε σίγουρα να εξυγιανθεί. Μόνο που η συγκυβέρνηση δεν ήξερε, ούτε μπορούσε να το κάνει. Ούτε νόμιμα, ούτε καν παράνομα.

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις και το τελικό αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής, εγώ προσωπικώς - αλλά και χιλιάδες άλλοι πολίτες της άγρια δοκιμαζόμενης πατρίδας μας- θα θέλαμε να δούμε την ίδια αποφασιστικότητα και στις περιπτώσεις των πρόσφατων δολοφονιών στην Αμφιάλη και το Νέο Ηράκλειο και στις καταλήψεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και στην κατάληψη του κέντρου της Αθήνας από τους γνωστούς στρατούς παραεμπορίου, εγκληματικότητας, ανομίας και παραβατικότητας.

Τότε ίσως έστελνα και εγώ ενθουσιώδες tweet στον κύριο Δένδια, εγκωμιάζοντάς τον , όπως ακριβώς έσπευσε να πράξει με υπερβάλλοντα ζήλο ο υπουργός Υγείας κύριος Γεωργιάδης, ευρισκόμενος στο …Καζακστάν.

Λυπάμαι αλλά συμφωνώ με όσους πρεσβεύουν ότι η κυβέρνηση επιλέγει την επίταση του αυταρχισμού σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη συγκυρία στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Ήρθε και η ΕΡΤ «στο καπάκι» και οι καθεστωτικές μας συμπτώσεις με τη Μιανμάρ ολοκληρώθηκαν.

Και στη λαική παροιμία « Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε», απαντώ ότι ναι μεν στραβά αρμενίζαμε 30-40 χρόνια αλλά ήταν και ο γιαλός ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΟΣ. Και τώρα, παραστράβωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση