GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

Την Τρίτη είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπο...

Την Τρίτη είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου...
και ακόμη 15 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που είναι γνωστή ως «παγία προκαταβολή» και αποτελεί ένα ακόμη σκάνδαλο στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου της συμπρωτεύουσας.

Η υπόθεση είχε τον αριθμό 13 στο πινάκιο και για το λόγο αυτό το δικαστήριο πριν ακόμα φθάσει στη σειρά της γνωστοποίησε στους παράγοντες της δίκης ότι δεν θα προλάβει να την ξεκινήσει και τους κάλεσε να παραστούν στην επόμενη προγραμματισμένη δεύτερη ημέρα συνεδρίασής του, στις 6 Δεκεμβρίου 2013.

Την ημέρα αυτή και ανάλογα με την πρόοδο του πινακίου θα κριθεί αν θα διεξαχθεί ή θα αναβληθεί η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης και των συγκατηγορουμένων του.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση των 18 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν μετήχθη την Τρίτη το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο της συμπρωτεύουσας, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει σχετικά με υπεύθυνη δήλωση ότι θα εκπροσωπηθεί από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Το ίδιο συνέβη με τον συγκατηγορούμενό του, πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, που επίσης εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση «μαμούθ».

Στην υπόθεση της «παγίας» κατηγορούνται, εκτός από τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, αλλά και δώδεκα υπάλληλοι του δήμου.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Η «παγία προκαταβολή» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων. Το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σ' αυτό το ταμείο ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό, που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκταμιεύτηκε με παράνομο και αδιαφανή τρόπο με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του δήμου Θεσσαλονίκης.

directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση