GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέσμευση Τσίπρα για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Τη δέσμευσή του για επαναφορά του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, επανέλαβε α...

Τη δέσμευσή του για επαναφορά του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, επανέλαβε από το βημα του συμποσίου του Levy Economics Institute ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό τάξαμε μόνο, είπε, απαντώντας στην κριτική ότι τάζει τα πάντα στους πάντες, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, αλλά για τρόπο εξόδου από την κρίση..

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα έχει από μόνη της αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Μόνον τον πρώτο χρόνο, υποστήριξε, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της εγχώριας ζήτησης, κατά 0,75%, του ΑΕΠ και θα δημιουργήσει και περίπου 7500 νέες θέσεις εργασίας.

Δεύτερος πυλώνας του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, είναι, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η άμεση, αναγκαία και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα να δεσμεύσουμε δημόσια κεφάλαια σ' αυτόν τον επείγοντα στόχο», μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων έκτακτης ανάγκης υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Τέλος, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τρίτος πυλώνας είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, με τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα διασφαλίζει αξιοπρεπώς αμειβόμενη και σταθερή εργασία, «μακριά από τις πρακτικές του παρελθόντος που βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση».

Πηγή:  iefimerida.gr

1 σχόλιο

  1. Τώρα είναι που θα κάνουν ουρές οι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση