GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκστρατεία στον αγώνα κατά του AIDS

Στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένη η 13η αγωνιστική της Super League. Σκοπός της ενέργειας του συνε...

Στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένη η 13η αγωνιστική της Super League.

Σκοπός της ενέργειας του συνεταιρισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη για την πανδημία του AIDS, ενός τόσο σημαντικού προβλήματος της δημόσιας υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παγκοσμίως το AIDS παρουσιάζει ετήσια μείωση στα νέα κρούσματα, ενώ αντίθετα στην Ελλάδα παρουσιάζει αυξητική τάση με το έτος 2011 να καταγράφει 57% αύξηση στον αριθμό των περιστατικών που δηλώθηκαν και η αύξηση συνεχίζεται και το 2012.

«Με αιφνιδίασε η στάση του ΠΑΟΚ» (audio)

«Αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες ενημέρωσης η Λίγκα»

«Κύρια επιδίωξη της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενημερωθούν όλοι οι φίλαθλοι και κυρίως οι νέοι, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, γιατί με την πρόληψη και ουσιαστικά με την προφύλαξη μπορούμε να στήσουμε τείχος μπροστά στο AIDS» τόνισε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γιάννης Μώραλης που πρόσθεσε ότι… «Η Super League θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν. Ο ρόλος του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού δεν περιορίζεται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι ευρύτερος και αφορά το σύνολο της κοινωνίας».

Για αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας από το 2010 έκανε λόγο ο Μάριος Λαζανάς Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.).

«Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), από το 2001 έως σήμερα, έχει επιτευχθεί μείωση κατά 33% των νέων μολύνσεων από τον ιό που προκαλεί την HIV λοίμωξη – AIDS. Αντίθετα στη χώρα μας, από το 2010, καταγράφεται μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων από 5,4 σε 10,7 ανά 100.000 πληθυσμού. Αξίζει να τονισθεί ότι το 80% των ατόμων που έχουν προσβληθεί είναι άνδρες ενώ το 65% είναι ηλικίας 25 έως 44 ετών» υποστήριξε ο Μάριος Λαζανάς.

Εκδηλώσεις και στο μπάσκετ

Σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) του Υπουργείου Υγείας έχει διοργανώσει και ο ΕΣΑΚΕ.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στον αγώνα του Σαββάτου (30/12), ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη.

Το σύνθημα της εκστρατείας για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS αλλά και για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το στίγμα και τον αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων είναι: «Ενημερώσου, Ενημέρωσε, Μηδένισε».

Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση