GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ζήτω οι Anonymous», φωνάζει ο χάκερ Τζ.Χάμοντ παρά την 10ετή καταδίκη του

Δέκα χρόνια φυλάκιση και τρία χρόνια υπό επιτήρηση ήταν η ποινή που επέβαλε στον Τζέρεμι Χάμοντ στις 15 Νοεμβρίου 2013 δικαστήριο στο Μα...

Δέκα χρόνια φυλάκιση και τρία χρόνια υπό επιτήρηση ήταν η ποινή που επέβαλε στον Τζέρεμι Χάμοντ στις 15 Νοεμβρίου 2013 δικαστήριο στο Μανχάταν των Ηνωμένων Πολιτειών, για ηλεκτρονική απάτη και κατάχρηση τον Δεκέμβριο του 2011 στο δίκτυο της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας Stratfor. Ο Χάμοντ δηλώνει μέλος των χακτιβιστών Anonymous και παρά τις εκκλήσεις εκατοντάδων υποστηρικτών των πράξεων «πολιτικής ανυπακοής» του για την αποκάλυψη της αλήθειας, η δικαστής επέβαλε την μέγιστη δυνατή ποινή για το αδίκημα της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε δίκτυο υπολογιστών.

Ο Τζέρεμι Χάμοντ καταδικάστηκε για την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών της εταιρείας Strategic Forecasting Inc, γνωστή ως Stratfor, τον Δεκέμβριο του 2011. Σύμφωνα με τους κατήγορους, η εισβολή του Χάμοντ είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή 60.000 αριθμών πιστωτικών καρτών και εγγραφών για 860.000 πελάτες, στοιχεία τα οποία στην συνέχεια δημοσιεύτηκαν online. Μετά εισβολή, το δίκτυο της Stratfor έμεινε offline επί έξι εβδομάδες. Τον Μάιο του 2012, δύο μήνες μετά την σύλληψή του, ο Χάμοντ ομολόγησε, ανοικειοθελώς όπως αναφέρουν οι υποστηρικτές του, την ενοχή του.

Οι υποστηρικτές του Βρετανού παρουσιάζουν τον Χάμοντ ως χακτιβιστή με πλούσια φιλανθρωπική δράση, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκάλυψη του, αν μη τι άλλου αμφιλεγόμενου, ρόλου μιας ιδιωτικής εταιρείας στην παρακολούθηση ιδιωτών.

Συγκεκριμένα, σε επιστολές υποστήριξης του Χάμοντ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, η εισβολή στην Stratfor αποκάλυψε ότι η εταιρεία είχε αναλάβει την ηλεκτρονική παρακολούθηση ακτιβιστών για λογαριασμό της Dow Chemical, οι οποίοι δρούσαν στο πλευρό ανθρώπων που επλήγησαν στην μεγαλύτερη βιομηχανική καταστροφή στο εργοστάσιο φυτοφαρμάκων Bhopal της εταιρείας στην Ινδία το 1984 -«σε αυτούς, τους πληγέντες, τους αξίζει να γνωρίζουν την αλήθεια γιατί μάχονται για την ζωή τους, για να σταματήσει η Dow Chemical να χρησιμοποιεί επικίνδυνα, θανατηφόρα χημικά στην πόλη τους, γράφει η Raven Rakia, κινηματογραφική παραγωγός από την πληγείσα πόλη, σε επιστολή υποστήριξης που δημοσιεύεται, μεταξύ 250 άλλων, στον Guardian.

Ο Χάμοντ δήλωσε στο δικαστήριο πως παρά το γεγονός ότι έφερε βαρέως ήδη μια καταδίκη για χάκινγκ σε ηλικία 19 ετών, αισθάνθηκε πως είχε υποχρέωση να εμπλακεί στο χάκινγκ στην Stratfor: «Αναρωτήθηκα, την στιγμή που ο Τσ.Μάνινγκ ζει τον αβυσσαλέο εφιάλτη της φυλακής χάριν της αλήθειας, μπορούσα εγώ συνειδητά να κάνω κάτι λιγότερο, ενώ ήμουν σε θέση να κάνω κάτι; Ο καλύτερος τρόπος για να δείξω την αλληλεγγύη μου ήταν να συνεχίσω το έργο του, να εκθέσω και να αντιμετωπίσω την διαφθορά». Από την εισβολή στην Stratfor, στοιχεία προωθήθηκαν στην ομάδα του WikiLeaks, η οποία έχει έκτοτε δημοσιοποιήσει έγγραφα -πέντε εκατομμύρια e-mail- που αποκαλύπτουν την σχέση της εταιρείας με πελάτες όπως η Goldman Sachs και η Coca-cola, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. O Χάμοντ είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση επειδή το 2005 είχε καταλύσει τον δικτυακό τόπο των Protest Warrior, μιας ομάδας που πουλούσε ρατσιστικά T-shirt και στρεφόταν ενάντια σε όσους δήλωναν κατά του πολέμου.

Οι υποστηρικτές του Χάμοντ, με περισσότερους από 150 παρόντες στην δίκη, έχουν στήσει το freejeremy.net, αρχικά στην προσπάθειά τους να πείσουν το δικαστήριο να δείξει επιείκεια σε μια «πράξη πολιτικής ανυπακοής, με την πρόθεση να διαμαρτυρηθεί και να εκθέσει τις μυστικές δραστηριότητες της βιομηχανίας μυστικών υπηρεσιών».


Η απολογία Χάμοντ δημοσιεύεται στο sparrowmedia.net
FreeJeremy.net
Hashtag στο Twitter: #FreeJeremy

Στο δικαστήριο δεν αποδείχτηκε ότι ο Χάμοντ έπραξε με σκοπό να αποκομίσει κάποιο οικονομικό όφελος. Η δικαστής Λορέτα Πρέσκα (Loretta Preska) είπε πως πρόκειται για αμετανόητη υποτροπή και ασέβεια προς τον νόμο, την ώρα που υπάρχει απελπισμένα η ανάγκη για την προώθηση της τήρησης του νόμου και για την δημόσια καταδίκη προς αποτροπή τέτοιων πράξεων, μεταφέρει το περιοδικό Rolling Stone.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής του, ο Τζέρεμι Χάμοντ σήκωσε το χέρι του, έσφιξε την γροθιά του και είπε "Long live Anonymous!" (Ζήτω οι Anonymous).

Πηγή: http://tech.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση