GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με barcode ο έλεγχος του ωραρίου στο Δημόσιο

Αλλαγή του συστήματος βάσει του οποίου ελέγχεται η τήρηση του ωραρίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμ...

Αλλαγή του συστήματος βάσει του οποίου ελέγχεται η τήρηση του ωραρίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να μπει σε λειτουργία σύστημα barcode που θα αντικαταστήσει την κάρτα.

Με στόχο τη διασφάλιση της ορθής τήρησης του ωραρίου εργασίας και την ίση μεταχείριση των υπαλλήλων του δημοσίου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με εγκύκλιό του, ζητά από τους φορείς να ενημερώσουν αναφορικά με το σύστημα ελέγχου τήρησης του ωραρίου που διαθέτουν και χρησιμοποιούν και να αποστείλουν τις απαντήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση orario@ydmed.gov.gr το αργότερο έως και την 8η Νοεμβρίου 2013.

Εξάλλου, μέσω της εγκυκλίου, γίνεται γνωστό ότι για να διασφαλιστεί η τήρηση του ωραρίου εργασίας, επιβάλλεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Επισημαίνεται δε ότι "για τον λόγο αυτό, θα πρέπει οι φορείς, που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό-ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης, να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάστασή του, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αξιόπιστο σύστημα ελέγχου, και να ενημερώσουν σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στην ως άνω αναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση".

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.

To barcode είναι μια ανησυχητική εξέλιξη, θυμίζει κάποιες Γραφές, που όλως τυχαίως επαληθεύονται.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο

  1. Η δολοφονία των 2 νέων στην Αθήνα αλλάζει το πολιτικό σκηνικό. Αν δεν βρεθούν άμεσα οι δολοφόνοι, όπως στη περίπτωση της Νίκαιας, τότε η κυβέρνηση θα έχει υποστεί ένα βαρύτατο πλήγμα και θα έχει ηρωοποιήσει, ακόμα μια φορά, την Χ.Α. Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θα θεωρήσει ηθικούς υπαίτιους για τις σημερινές δολοφονίες την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, γιατί στοχοποίησε όλα τα μέλη της Χ.Α, χαρακτηρίζοντάς την συλλήβφην "εγκληματική οργάνωση".
    Μέσα στο κλίμα φορομπηχτικής πολιτικής με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, οι σημερινές στυγνές δολοφονίες θα ανεβάσουν στα ύψη την εκλογική απήχηση της Χ.Α, γιατί θα φανεί ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αν ο κοριός της ΕΥΠ και η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν βρουν τους ενόχους, όπως δεν τους έχουν βρει στη περίπτωση της Μαρφίν, τότε η Χ.Α θα πιάσει στις ευρωεκλογές ποσοστά άνω του 25% !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση