GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θύμα πυροβολισμού η νεκρή αρκούδα στην Καλαμπάκα

Από πυροβολισμό στο κεφάλι, πίσω από το δεξί αυτί, προήλθε ο θάνατος της μεγαλόσωμης αρσενικής αρκούδας που είχε βρεθεί νεκρή στο δά...


Από πυροβολισμό στο κεφάλι, πίσω από το δεξί αυτί, προήλθε ο θάνατος της μεγαλόσωμης αρσενικής αρκούδας που είχε βρεθεί νεκρή στο δάσος Ρίγκλοβο στη Μύκανη Καλαμπάκας. Και δεν ήταν η πρώτη, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε σκοτωθεί από πυροβόλο όπλο άλλη μια αρκούδα!
Η αυτοψία στο γέρικο αγρίμι που ήταν ηλικίας περίπου 20 χρόνων και βάρους 250 κιλών, έδειξε ότι είχε χτυπηθεί με μονόβολο περίπου τέσσερις ημέρες πριν βρεθεί.
Στην περιοχή βρέθηκαν ίχνη από αγριογούρουνα και θεωρείται πιθανό η αρκούδα να σκοτώθηκε από κυνηγούς που αναζητούσαν θηράματα και φοβήθηκαν όταν την είδαν ξαφνικά μπροστά τους, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να την πέρασαν για αγριόχοιρο!
Λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας πολίτης είχε ενημερώσει επώνυμα πως εντόπισε μια καφέ αρκούδα νεκρή, σε δύσβατο σημείο δίπλα σε ορειβατικό μονοπάτι στο όρος Βόιο και μάλιστα την είχε βιντεοσκοπήσει. Από τις εικόνες βγήκε το συμπέρασμα ότι είχε πυροβοληθεί κάτω από τον αυχένα και στην αριστερή ωμοπλάτη. Η αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και η δολοφονία της τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση