GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕΒΤ: Συμμετοχή σε πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας

Στο ευρωπαϊκό έργο SINERGIA (πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στις επιχειρήσεις τροφίμων) συμμετέχει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών...

Στο ευρωπαϊκό έργο SINERGIA (πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στις επιχειρήσεις τροφίμων) συμμετέχει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ)...
και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒΤ, το SINERGIA στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις τροφίμων και συντονίζεται από τον ιταλικό οργανισμό ΕΝΕΑ.
Η κοινοπραξία αποτελείται από εννέα εταίρους, από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Ελλάδα και την Αλβανία.
Το έργο έχει 2ετή διάρκεια και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας MED.
Στο SINERGIA, τα επόμενα δύο χρόνια, θα συμμετάσχουν 50 περίπου επιχειρήσεις (7 από κάθε χώρα) σε μια σειρά πιλοτικών δράσεων μέσα από τις οποίες θα πραγματοποιηθούν ενεργειακές διαγνώσεις και θα τους δοθούν προτάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.
Στη συνέχεια, οι εταίροι, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του έργου θα αναπτύξουν μια διαδικτυακή πλατφόρμα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να ελέγξουν την ενεργειακή τους απόδοση και να κάνουν τις κατάλληλες παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των εθνικών Συνδέσμων Τροφίμων από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβενία είναι σημαντική, γιατί θα δώσει στις επιχειρήσεις, τεχνογνωσία και εξειδίκευση γύρω από τα θέματα της ενεργειακής απόδοσης και θα προτείνει λύσεις από τις οποίες θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση