GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστικό “όχι” σε πρόσφυγα λόγω κλιματικής αλλαγής

Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας απέρριψε το αίτημα ενός άνδρα από το Κιριμπάτι –το οποίο σταδιακά εξαφανίζεται κάτω από τη θάλασσα– ο...



Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας απέρριψε το αίτημα ενός άνδρα από το Κιριμπάτι –το οποίο σταδιακά εξαφανίζεται κάτω από τη θάλασσα– ο οποίος είχε προσφύγει σε αυτό ζητώντας ο ίδιος και η οικογένειά του να αναγνωριστούν ως οι πρώτοι πρόσφυγες της κλιματικής αλλαγής.
Ο 37χρονος Ιοάν Τεϊτιότα και η σύζυγός του εγκατέλειψαν το Κιριμπάτι πριν από έξι χρόνια για τη Νέα Ζηλανδία, όπου έφεραν στον κόσμο τα τρία παιδιά τους.
Οι αρχές απέρριψαν και στο παρελθόν δύο φορές το αίτημά του για χορήγηση ασύλου με το σκεπτικό ότι δεν διώκεται για πολιτικούς, θρησκευτικούς ή άλλους λόγους και καθώς δεν έχουν πειστεί για την εγκυρότητα του βασικού του επιχειρήματος, δηλαδή ότι η ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του διέτρεχε κίνδυνο λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.
Το Κιριμπάτι, ένα σύμπλεγμα από δεκάδες νησιά και ατόλες μεταξύ Αυστραλίας και Χαβάης, θεωρείται μια από τις κατεξοχήν ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή χώρες. «Δεν υπάρχει μέλλον για εμάς εάν επιστρέψουμε στο Κιριμπάτι, ειδικά για τα παιδιά μου. Δεν υπάρχει τίποτε για εμάς εκεί», υποστήριξε ο αιτών άσυλο μιλώντας πριν από την εκδίκαση της υπόθεσής του.
Ωστόσο, και αυτή τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας, στο Όκλαντ, απέρριψε το αίτημά του κρίνοντας ότι δεν πληροί τα νομικά κριτήρια.
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση