GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθανασίου: «Οι νόμοι υπάρχουν για όλους ή εφαρμόζονται μόνο όταν μας βολεύουν;»

«Με την πρόταση δυσπιστίας ζητάτε από τη Βουλή να άρει την εμπιστοσύνη της από την κυβέρνηση. Αλλά η πρότασή σας είναι μια εξαιρετικ...


«Με την πρόταση δυσπιστίας ζητάτε από τη Βουλή να άρει την εμπιστοσύνη της από την κυβέρνηση. Αλλά η πρότασή σας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός γιατί δεν μπορεί να έχει σε εσάς εμπιστοσύνη», δήλωσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
«Ομολογώ ότι κάποια πράγματα τα βλέπω πρώτα από την πλευρά του δικαστικού και μετά από την πλευρά του πολιτικού. Πολλά από αυτά που ακούω και διαβάζω τα βρίσκω δυσεξήγητα και δεν τα κατανοώ. Ίσως με έχει επηρεάσει η σκιά μεγάλων πολιτικών, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ηλία Ηλιού. Κατανοώ όμως την ανάγκη σας να εκμεταλλευτείτε μικροπολιτικά τη συγκυρία για να προκαλέσετε θόρυβο και να αναδείξετε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Κατανοώ και την ανάγκη του κόμματός σας να συσπειρωθεί μετά τις αυτονόητες, για εμάς, δηλώσεις του προέδρου σας στο Τέξας περί παραμονής στο ευρώ που σίγουρα δυσαρεστούν κάποιες από τις πάλαι ποτέ συνιστώσες και δημιουργούν εσωκομματικά προβλήματα», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και τον ισχυρισμό ότι παραβιάστηκε η νομιμότητα με την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, απηύθυνε στην αξιωματική αντιπολίτευση μια σειρά από ερωτήματα, «για να γίνει κατανοητή η άποψη του περί νομιμότητας».
«Είναι νόμιμη η κατάληψη του κτιρίου της ΕΡΤ και γενικότερα των δημοσίων κτιρίων; Είναι δημόσια περιουσία το κτίριο της ΕΡΤ ή έχει εκχωρηθεί με κάποιο τρόπο στους εργαζόμενους; Ισχύει το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα; Αφού διαφωνείτε τόσο πολύ γιατί δεν φέρνετε μια πρόταση νόμου για την τροποποίηση ή την κατάργηση του νόμου να τη συζητήσουμε στη Βουλή, όπως γίνεται στη Δημοκρατία;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στις Σκουριές λέγοντας ότι «είναι υπαρκτό το δικαίωμα των κατοίκων να μην συμφωνούν και να αντιδρούν σε ληφθείσες αποφάσεις, με τα μέσα που το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν. Όλοι έχουμε αυτό το αυτονόητο δικαίωμα και καλώς το έχουμε. Έχουμε όμως τη δυνατότητα κάποιοι εξ ημών να μετερχόμαστε βίας και λοιπών παράνομων μέσων στο πλαίσιο του δικαιώματος αυτού;
Προφανώς όχι. Έχει παρατηρηθεί στελέχη σας όχι μόνο να μην καταδικάζουν τα παράνομα αυτά μέσα αλλά και να τείνουν να τα δικαιολογούν πολλές φορές».
«Οι νόμοι υπάρχουν και εφαρμόζονται για όλους ή μόνο όταν μας βολεύουν; Η δική μας η απάντηση είναι σαφής. Οι νόμοι υπάρχουν για όλους. Του ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση κάποια στιγμή πρέπει να τη μάθουμε», είπε ο υπουργός.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση