GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το παγκόσμιο ταξίδι τώρα αρχίζει…

Με πανηγυρικό τρόπο η Ελλάδα (νίκη και ισοπαλία) «σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας. ...

Με πανηγυρικό τρόπο η Ελλάδα (νίκη και ισοπαλία) «σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο στο Βουκουρέστι, 1-1 (3-1 στο πρώτο παιχνίδι), κόντρα στη Ρουμανία και θα βρεθεί στην κλήρωση των ομίλων της 6ης Δεκεμβρίου στην πόλη Μπαΐα, όπου θα μάθει τους αντιπάλους τους στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης του ερχόμενου καλοκαιριού.
Ο Κώστας Μήτρογλου άνοιξε το σκορ στο 23″, μετά από εκπληκτική πάσα του Γιώργου Καραγκούνη, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το απίστευτο αυτογκόλ του Τοροσίδη στο 55″ λεπτό.

Το ματς:
Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε, πολύ απλά, επειδή έπαιξε στα γνωστά στάνταρ της το στιλ που έχει αφομοιώσει άριστα από το 2004 και ύστερα: συμπαγές, «σφιχτό» παιχνίδι με εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος της επιθετικής λειτουργίας και κυρίως μια ομαδικότητα και μια αυτοθυσία του ενός για τον άλλο, που έχει γίνει σήμα κατατεθέν αυτού του συγκροτήματος.
Εφαρμόζοντας στο ακέραιο το τακτικό πλάνο του Φερνάντο Σάντος, οι διεθνείς δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πάρουν… ανάσα. Οι Ρουμάνοι είχαν ένα καλό αλλά άστοχο σουτ του Μαξίμ στο 6ο λεπτό και πέραν τούτου ουδέν, με τον Καρνέζη να περνά ένα από τα πιο ήσυχα 45λεπτα στην καριέρα του.
Στο απέναντι τερέν, αντίθετα, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους αρχικά με τον Χολέμπας στο 17΄, όταν το διαγώνιο αριστερό σουτ του «Γερμανού» απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ταταρουσάνου και στο 22΄, με τον Σαμαρά να αστοχεί στην κεφαλιά από κοντά.
Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Καραγκούνης έβγαλε τον Μήτρογλου στην «πλάτη» της ρουμανικής άμυνας, που δεν είχε λάβει το μάθημα στον πρώτο αγώνα και ο άσσος του Ολυμπιακού πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1, σκοράροντας το τρίτο γκολ του σε δύο παιχνίδια απέναντι στους Ρουμάνους και σφραγίζοντας, ουσιαστικά, την πρόκριση.
Οι Ρουμάνοι μπήκαν πιο επιθετικά στην επανάληψη για να παίξουν τις τελευταίες ελπίδες τους και στο 55΄ ισοφάρισαν με τον μοναδικό τρόπου που θα μπορούσαν, δηλαδή με (απίστευτο)αυτογκόλ, όταν Τοροσίδης και Χολέμπας πήγαν να διώξουν την μπάλα, αυτή κόντραρε στον δεύτερο και «κρέμασε» τον Καρνέζη.
Στο 62΄ ένα επικίνδυνο σουτ του Κίρικες έβγαλε δύσκολα στη δεξιά γωνία του ο Καρνέζης. Η Εθνική δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, είχε χάσει μέτρα και δεχόταν επιθέσεις, που προϊόντος του χρόνου άρχισαν να φθίνουν ως προς τον αριθμό.
Έκτοτε η αναμέτρηση κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις έως τη λήξη, με τους περίπου 2.000 Έλληνες φιλάθλους να αλαλάζουν στις εξέδρες το τελευταίο δεκάλεπτο, ανακαλώντας το… διάσημο σύνθημα που ακούστηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας και να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους διεθνείς ένα «κουβάρι» στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μήτρογλου, Χολέμπας

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ρουμανία (Βίκτορ Πιτσούρκα): Ταραρουσάνου, Μάτσελ, Ρατ, Κίρικες, Γκοϊάν, Χόμπαν, Τανάσε, Στάνκου, Τόρζε, Μαξίμ, Μαρικά.
Στον πάγκο: Λόμποντ, Λούτσιν, Γκάρντος, Γκρόζαβ, Γκριγκορέ, Λατεβλέβιτσι, Νικολίτσα, Γκαμάμ, Νικουλάε, Κότσιτς, Κεσερού, Παντιλίμον.
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.
Στον πάγκο: Σηφάκης, Καπίνο, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Κονέ, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Γκέκας, Νίνης, Σάμαρης, Φορτούνης, Ταχτσίδης.


Την πρόκριση στο Μουντιάλ έχουν ήδη εξασφαλίσει και θα βρίσκονται στην κλήρωση της 6ης Δεκεμβρίου: η Βραζιλία και με τη χρονική σειρά που εξασφάλισαν την πρόκριση και οι ομάδες των Ιαπωνίας, Αυστραλίας, Ιράν, Νοτίου Κορέας, Ολλανδίας, Ιταλίας, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Αργεντινής, Βελγίου, Ελβετίας, Γερμανίας, Κολομβίας, Ρωσίας, Βοσνίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Χιλής, Ισημερινού, Ονδούρας, Νιγηρίας, Ακτής Ελεφαντοστού και Καμερούν.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση