GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών στον υπ.Παιδείας για τις ελλείψεις στα ολοήμερα σχολεία

Την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την άμεση κάλυψη των σοβαρών λειτουργικών κενών που διαπι...

Την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την άμεση κάλυψη των σοβαρών λειτουργικών κενών που διαπιστώνονται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της ...
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικά στα Ολοήμερα, ενώ διανύουμε ήδη τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου, ζητά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Με σημερινή (20.11) επιστολή του προς τον κ.Αρβανιτόπουλο, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών εκφράζει την έκπληξη και τη θλίψη του γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η κυβερνητική δέσμευση για την πλήρη λειτουργία των σχολικών μονάδων με την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους δεν έχει τηρηθεί, με αποτέλεσμα να καταγράφονται πολλά και εξαιρετικά σοβαρά λειτουργικά κενά».

«Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Νοεμβρίου κι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα σχολεία του δήμου μας», τονίζει ο κ.Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Αρνητικό αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής είναι να χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες, ενώ οι μαθητές αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια για την πλήρωση των κενών με ιδιαίτερα υψηλό φυσικά κόστος για τις οικογένειες των συμπολιτών μας, ενώ γενικότερα περιορίζεται η δυνατότητα εξασφάλισης ίσων ευκαιριών μόρφωσης σε όλα τα παιδιά».

Τεράστια κενά στα Ολοήμερα Σχολεία

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Ολοήμερα Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης, λόγω της ελλιπούς στελέχωσής τους με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό. «Το Ολοήμερο Σχολείο έχει ένα έντονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιεχόμενο και σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει υψηλούς παιδαγωγικούς στόχους, όπως είναι η αξιοποίηση του απογευματινού χρόνου παραμονής των μαθητών στο σχολείο με την πλήρη ευθύνη και υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών. Επίσης, με τη λειτουργία του διευκολύνονται οι εργαζόμενες οικογένειες, ενώ οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εντάξουν στον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικές δραστηριότητες, να τύχουν υποστηρικτικής μαθησιακής διδασκαλίας και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες εμπέδωσης γνώσεων».

»Δυστυχώς, όμως, η υποστελέχωση των Ολοήμερων Σχολείων κυρίως από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, όχι μόνο δεν εκπληρώνει τους σκοπούς της ίδρυσής τους, αλλά η φθίνουσα αυτή κατάσταση προκαλεί την απαξίωσή τους από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και ευρύτερα τις τοπικές κοινωνίες», αναφέρει ο Σ.Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι «στη σημερινή εποχή, που οι περισσότερες οικογένειες πλήττονται από την οικονομική κρίση και έχουν ανάγκη ουσιαστικής και πολύπλευρης στήριξης για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, η πολιτεία οφείλει να απαντά υπεύθυνα με λύσεις και να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των σχολείων».

Στήριξη της οικογένειας

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών γνωστοποιεί ότι οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ολοήμερα Σχολεία έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στη διαδικασία υλοποίησης του θεσμού, όσο και στις οικογένειες και τους μαθητές του δήμου.

«Όπως προκύπτει από τις συνεχείς καταγραφές των αρμόδιων στελεχών μας και τις συνεχείς διαμαρτυρίες των γονέων, υπάρχει άμεση ανάγκη πλήρους λειτουργίας των Ολοημέρων Σχολείων. Το αίτημα αυτό ενισχύεται κατά πολύ από το γεγονός ότι στο δήμο μας διαμένουν στη συντριπτική τους πλειονότητα κάτοικοι που είναι χαμηλόμισθοι, μισθοσυντήρητοι, ομογενείς και οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι δεν διαθέτουν το απαραίτητο εισόδημα για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. Είναι, επομένως, καθοριστική και εξαιρετικά απαραίτητη και χρήσιμη η λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου για την εργαζόμενη οικογένεια, για τους γονείς που θέλουν ένα οργανωμένο σχολείο που μορφώνει και προστατεύει το παιδί τους, χωρίς να επιβαρύνει το ήδη πενιχρό εισόδημα και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό», τονίζει ο Σ.Δανιηλίδης.

Ήταν φρούδες οι υποσχέσεις;

Έργο και χρέος της Πολιτείας, για το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, είναι να ασχολείται υπεύθυνα με τα προβλήματα της Παιδείας πολύ πριν την έναρξη κάθε σχολικού έτους και όχι στα τέλη Νοεμβρίου. «Είχατε δεσμευτεί ότι η σχολική χρονιά θα αρχίσει ομαλά και δεν θα υπήρχε κανένα κενό στα σχολεία μας, και σας πιστέψαμε. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι επρόκειτο για φρούδες υποσχέσεις, γι’ αυτό και ζητάμε να επιληφθείτε προσωπικά των κρίσιμων θεμάτων που γνωστοποιούμε στην επιστολή μας και να ενεργήσετε άμεσα για την επίλυσή τους», αναφέρει ο κ.Δανιηλίδης προς τον υπουργό Παιδείας.

Σε διαφορετική περίπτωση γνωστοποιεί ότι η δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, ένδικο και κοινωνικό, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της, όπως και των μαθητών, των εκπαιδευτικών και ειδικά των γονιών-συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά να καλύψουν ακόμα και τα προς το ζην.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιο Καρατάσιο, στο διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Κοντογιαννίδη και το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Παύλο Ματζιάρη.

2 σχόλια

  1. ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΙ!!!

    Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΚΗ, ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ!!!

    Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!!

    ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑ, ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!!!!!

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΜΑΚΟΣ!!

    ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80, ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ!!!!

    ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡΑΣ ΟΛΚΗΣ Ο ΣΙΜΑΚΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΟΛ-ιοι

    ΔΟΛ-οπλόκοι

    ΔΟΛ-πλεκόμενοι

    Ό,τι πιο μισάνθρωπο, αντιλαϊκό, λαμογίστικο, ΔΕΞΙΟ (ΝΑΙ ΔΕΞΙΟ!!!)... κρύβεται σε αυτό το ακρωνύμιο!

    Ο μικροαστός (γιατί οι τρομοκράτες, πάντα τέτοιοι είναι!!!) ναρκισσιστής εγκληματίας και φυσικά ουδόλως "αριστερός" Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, είχε γράψει σε μια προκήρυξη της 17Ν, αν θυμάμαι καλά, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80', για το "Γιουσουφάκι" του "Άρχοντα του ΔΟΛ"!!!

    ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ!!!!!

    Δηλαδή ότι ο π.....γερος του ΔΟΛ, που δεν ήταν παντρεμένος και δεν είχε και παιδιά, είτε γ..ούσε τον Σταύρο Ψυχάρη, είτε ο Σταύρος Ψυχάρης γ....σε αυτόν!!!

    ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕ!!! ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΨΕΥΔΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ, ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση