GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεν: Η Κομισιόν δεν έχει ακόμη θέση για τους πλειστηριασμούς

Η Κομισιόν δεν έχει ακόμα θέση για το θέμα των των πλειστηριασμών ακινήτων στην Ελλάδα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, από τις Βρυ...

Η Κομισιόν δεν έχει ακόμα θέση για το θέμα των των πλειστηριασμών ακινήτων στην Ελλάδα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή, γραπτή, απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή.

Ο κ. Ρεν, στην απάντησή του, αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του νομικού πλαισίου που υπάρχει «για τα νοικοκυριά που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετούν τις οφειλές τους λόγω της επιδείνωσης της μακροοικονομικής κατάστασης», σημείωσε: «Η Επιτροπή, για να εφαρμοστεί το βέλτιστο πρότυπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ζήτησε λεπτομερή στοιχεία από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές σχετικά με τις παραμέτρους των ανεξόφλητων χρεών. Η Επιτροπή θα είναι σε θέση να διατυπώσει τη γνώμη της αφού λάβει τα αιτηθέντα στοιχεία», αποφεύγοντας παράλληλα να ανοίξει τα χαρτιά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Χουντής στην ερώτησή του προς την Επιτροπή, ζητούσε να πληροφορηθεί «ποιες είναι οι προτάσεις με τις οποίες προσέρχεται, ως μέλος της τρόικα, στις σχετικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, …», και αν η Επιτροπή συμφωνεί με τις εκτιμήσεις ότι τυχόν απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα προκαλέσει νέα απαξίωση των ακινήτων και εξ αυτού του λόγου, όχι μόνο θα αποβεί σε βάρος των αδυνάτων δανειοληπτών αλλά και σε βάρος των ίδιων των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση