GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή λόγω δικαστικής πλάνης

Κτηνοτρόφος με έξι παιδιά στρέφεται εναντίον του ελληνικού δημοσίου ζητώντας ηθική και οικονομική δικαίωση για την άδικη φυλάκισή του. Η...

Κτηνοτρόφος με έξι παιδιά στρέφεται εναντίον του ελληνικού δημοσίου ζητώντας ηθική και οικονομική δικαίωση για την άδικη φυλάκισή του.

Η δικαστική περιπέτεια του 46χρονου κτηνοτρόφου ξεκίνησε το 2004, όταν η αστυνομία εντόπισε χασισοφυτεία στο χωριό Κάτω Βαλσαμόνερο Ρεθύμνου και συνέλαβε τους κατόχους της.

Ένα μήνα μετά την ανακάλυψη της φυτείας και αφού τα δενδρύλλια είχαν ξεριζωθεί από τους αστυνομικούς, ο Μπάμπης Μακρυλάκης, θεωρώντας ότι η έκταση είχε καθαρίσει, τη νοικίασε από τον ιδιοκτήτη της για εκτροφή του κοπαδιού του.

Όμως, στη δίκη των υπευθύνων το 2011, ένας εκ των συλληφθέντων κατέθεσε ψευδώς πως ο Μακρυλάκης ήταν ενοικιαστής και πριν από την ανακάλυψη της φυτείας.

Το δικαστήριο πείστηκε από τον ψευδή ισχυρισμό και καταλόγισε στον κτηνοτρόφο 18 χρόνια φυλακή. Ο Μακρυλάκης πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή και όταν έγινε η δίκη σε δεύτερο βαθμό, κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος, με το δικαστήριο να παραδέχεται πως υπέπεσε σε δικαστική πλάνη.

Ο 46χρονος στρέφεται τώρα εναντίον του ελληνικού Δημοσίου ζητώντας δικαίωση, ηθική και οικονομική, καθώς τα δύο χρόνια που βρισκόταν στη φυλακή η σύζυγος και τα έξι παιδιά του έζησαν, όπως ισχυρίζεται, έναν εφιάλτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση