GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εμβληματική μορφή για τη Μεγαλόνησο ο Γ.Κληρίδης»

Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρί...


Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη
O Γλαύκος Κληρίδης αποτελεί μια εμβληματική μορφή για τη Μεγαλόνησο. Η ζωή του είναι άμεσα συνυφασμένη με την πολιτική ιστορία της Κύπρου. Εργάστηκε ακάματα για την επίλυση του Κυπριακού από διάφορες θέσεις. Κατά την θητεία του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προετοίμασε και οδήγησε την Κύπρο στο κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρόλαβε, δυστυχώς, να δει την Κύπρο ενωμένη, καθώς πέθανε την ημέρα συμπλήρωσης τριάντα ετών από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
Απευθύνω θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, αλλά και προς όλο τον Κυπριακό λαό, στον οποίο αφιέρωσε τη ζωή του.
Ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη του Γλαύκου Κληρίδη είναι να επιτευχθεί επιτέλους μια δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση στο Κυπριακό. Μια λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου. Μια λύση συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μια λύση που επιτρέπει σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, να ζουν σε ένα περιβάλλον θεσμικά δίκαιο, ευρωπαϊκό, σταθερό και λειτουργικό. Σε μία χώρα μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μία διεθνή νομική προσωπικότητα και μία ιθαγένεια. Σε μία χώρα που ξαναβρίσκει τον δυναμικό οικονομικό ρόλο της στην ανατολική Μεσόγειο και γίνεται πεδίο ευημερίας και προκοπής για όλους τους πολίτες της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια

  1. Ου να χαθείς γουρουνόφατσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η άθλια φορομπηχτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την άνανδρη δολοφονία των 2 Χρυσαυγιτών κατάφεραν να ανεβάσουν δημοσκοπικά ακόμα περισσότερο την Χ.Α.

    Πλησιάζει Πολυτεχνείο και ο κόσμος, στα καφενεία και στις παρέες, λοιδωρεί κάποιους από τους πρωταγωνιστές του ηρωικού Πολυτεχνείου που βολεύτηκαν και πλούτισαν και μπήκαν σε καρέκλες και οδήγησαν τη χώρα στη πτώχευση και τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση.Και, δυστυχώς, τους συγκρίνει με τους χουντικούς και λένε ότι αυτοί πέθαναν πάμφωτοι, ενώ οι κάποιοι "δημοκράτες" έχουν εκατομμύρια σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού από τη λεηλασία των ταμείων, του Δημοσίου χρήματος, του Χρηματιστηρίου, της Ε.Ε και των διαφόρων έργων.

    2 εκ. άνεργοι
    5.000 αυτοκτονίες
    4 εκ. άνθρωποι με μισθούς ή συντάξεις πείνας με άθλια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
    200.000 μετανάστες στο εξωτερικό.
    Ανελέητοι διπλοί και τριπλοί φόροι, χαράτσια και τέλη στην ακίνητη περιουσία του Ελληνικού λαού, χειρότεροι της Τουρκοκρατίας.
    50 χρόνια μνημόνιο και εξαθλίωση και υποταγή, από ανθρώπους που φώναζαν στο Πολυτεχνείο για "εθνική ανεξαρτησία", "ελευθερία"!

    Και ο ελληνικός λαός, και η νεολαία, αποχαυνωμένοι αμφότεροι από το χαζοκούτι και την αδιαφορία δεν μπορούν ούτε αντίσταση να προβάλλουν, ούτε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους κάνουν σκλάβους, γυρνώντας μας στον Μεσαίωνα, με την εξαφάνιση της μεσαίας αστικής τάξης. Οι "αγανακτισμένοι" εξαφανίστηκαν, ο καθένας για την "πάρτη" του, κανένας δεν αντιδρά, περιμένοντας το μοιραίο.

    Αν υπήρχε διάθεση, αυτό το τριήμερο θα έπρεπε να είναι 100.000 - 200.000 άνθρωποι μέσα κι έξω από το Πολυτεχνείο και να διαμαρτύρονται κατά της συγκυβέρνησης. Που είναι οι άνεργοι ; Που είναι οι συμβασιούχοι ; Που είναι οι απολυμένοι ; Που είναι αυτοί της διαθεσιμότητας ; Που είναι οι εκπαιδευτικοί ; Που είναι οι φοιτητές και οι νέοι ; Που είναι νέοι ηγέτες ( όχι πολιτικάντηδες ) να κατεβάζουν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ;

    Η συσσωρευμένη οργή θα εκφραστεί δυνατά στις κάλπες ( δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, εθνικές ), όπου ο Σύριζα θα πιάσει 30% και άνω, η Χ.Α 20%, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ πάνω από 10%, καταγκρεμίζοντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και όλα τα φιλομνημονιακά αποκόμματα της καταστροφής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση