GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα ανέλπιστο δώρο για τις ελληνικές τράπεζες

Ένα δώρο, που θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τον δοκιμαζόμενο εγχώριοτραπεζικό κλάδο ετοιμάζεται να κάνει, εκούσα άκουσα, η Ευρωπαϊκή Κεντρι...

Ένα δώρο, που θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τον δοκιμαζόμενο εγχώριοτραπεζικό κλάδο ετοιμάζεται να κάνει, εκούσα άκουσα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Συγκεκριμένα, όπως επιμένουν μιλώντας στη Voria.gr αρμόδιες πηγές, τελικώς, και στην περίπτωση των ελληνικών πιστωτικών ομίλων, θα ισχύσει ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του 8%, αντί του 9%, που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στη χώρα μας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank) θα υπάρξει ένα συνολικό όφελος της τάξης των περίπου 2 δισ. ευρώ. Το ποσό κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο μπορεί να θεωρηθεί.
Αρκεί να σημειωθεί ότι από την πώληση όλου του Αστέρα Βουλιαγμένης, η Εθνική προσδοκά ένα έσοδο της τάξης των 350 εκατ ευρώ (στην καλύτερη των περιπτώσεων), ενώ μόνο από αυτή τη μείωση της μιας ποσοστιαίας μονάδας στο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, το όφελος για την Εθνική υπολογίζεται σε διπλάσιο.
Το γεγονός από μόνο του είναι ενδεικτικό της μεγάλης ανάσας που θα πάρει το σύστημα. Η εξέλιξη πάντως δεν θα πρέπει να αποδοθεί στην ...καλή καρδιά της ΕΚΤ, αλλά στους κανόνες της Βασιλείας, που έριξαν τον πήχη στο 8,00%.
iNews.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση