GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Ολάντ

Μία τελετή μνήμης για την επέτειο του τερματισμού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου την 11η Νοεμβρίου 1918 σημαδεύτηκε στη Γαλλία...


Μία τελετή μνήμης για την επέτειο του τερματισμού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου την 11η Νοεμβρίου 1918 σημαδεύτηκε στη Γαλλία...

από μία διαδήλωση κατά την οποία, σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται στη χώρα, οι συμμετέχοντες αποδοκίμασαν τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Διαδηλωτές της άκρας δεξιάς και μέλη των «κόκκινων σκουφιών», του κινήματος δυσαρέσκειας προς την κυβερνητική πολιτική που έχει δημιουργηθεί στη Βρετάνη, αποδοκίμασαν στα Ηλύσια Πεδία τον Ολάντ την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατευθυνόταν προς την Αψίδα του Θριάμβου για να ανάψει τη φλόγα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, σύμβολο των στρατιωτών που χάθηκαν στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και γενικότερα πολεμώντας για τη Γαλλία. Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 70 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού.

Συνθήματα όπως «Ολάντ δεν θέλουμε τον νόμο σου», ή «Ολάντ παραιτήσου» ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους που φορούσαν κόκκινους σκούφους, σύμβολο των κατοίκων της δυτικής Γαλλίας και κυρίως της Βρετάνης που αντιτίθενται στην επιβολή του οικολογικού φόρου. Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Γαλλίας και ένας εξ αυτών της Βρετάνης.

Στο Διαδίκτυο εκκλήσεις για τη συγκέντρωση διαδηλωτών με στόχο να διαταράξουν την τελετή κυκλοφορούσαν από χθες Κυριακή, σε τέτοιο βαθμό που ο Κριστιάν Τροαντέ, ένας από τους εκπροσώπους της κίνησης «Ζούμε, εργαζόμαστε και αποφασίζουμε στη Βρετάνη» από το οποίο ξεκίνησε το κίνημα των «κόκκινων σκουφιών», καταδίκασε εκ των προτέρων τις σημερινές διαδηλώσεις.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς για τη δημαρχία του Παρισιού Βαλεράν Σεν-Ζιστ και περίπου 20 υποστηρικτές του, που βρίσκονταν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την Αψίδα του Θριάμβου, να πλησιάσουν στο σημείο της τελετής.

«Δεν αντέχουμε άλλο», δήλωσε ένας 25χρονος άνδρας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εξηγώντας ότι στόχος του ήταν να αποδοκιμάσει τον Ολάντ και να καταγγείλει «τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης αυτής, τους υπερβολικούς φόρους, τον γάμο» των ομοφυλόφιλων.

Η σημερινή τελετή, που έγινε χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων, σηματοδοτούσε την έναρξη των εκδηλώσεων μνήμης ενόψει της επετείου των 100 χρόνων από την έναρξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση