GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντεισαγγελείς μήνυσαν δικηγόρους κατά την διάρκεια δίκης στα Ιωάννινα

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την ακραία και προκλητικά α...

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την ακραία και προκλητικά αυθαίρετη συμπεριφορά δύο δικαστών κατά τη διάρκεια δίκης στα Ιωάννινα, ενώ παράλληλα ζητεί τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος των δύο αυτών δικαστών.

Τις τελευταίες ημέρες στα δικαστήρια των Ιωαννίνων εκδηλώθηκε ακραία και επικίνδυνη συμπεριφορά προσβολής του θεσμικού ρόλου δικηγόρων, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρό της και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλο

Όπως εξιστορείται από την Συντονιστική Επιτροπή, ζητήθηκε «από μέρους αντεισαγγελέων του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων η κράτηση, σύλληψη και παραπομπή στην αυτόφωρη διαδικασία δυο δικηγόρων, μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, επειδή διατύπωσαν αξιολογική κρίση στο ακροατήριο, ο ένας εξ αυτών επί παρεμβάσεως του αντεισαγγελέα της έδρας κατά την απολογία του κατηγορούμενου, ο δε δεύτερος επί της προτάσεως της αντεισαγγελέα της έδρας για την κατηγορία».

Όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι συγκεκριμένοι αντεισαγγελείς και δικαστές της έδρας, αυθαιρετούν προκλητικά και επικίνδυνα, σε βάρος τελικά των δικαιωμάτων των πολιτών, την υπεράσπιση των οποίων υπηρετούν οι δικηγόροι, αφού παραβιάζουν δικονομικές διατάξεις οι οποίες απαγορεύουν την αυτόφωρη διαδικασία στα πλημμελήματα που φέρεται να έχει διαπράξει δικηγόρος, καθώς και τη σύλληψη δικηγόρου, για οποιαδήποτε αιτία, όταν χειρίζεται υπόθεση στο ακροατήριο και μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας».

Το ακραίο και αρνητικό αυτό φαινόμενο, όπως το χαρακτηρίζει ο Γιάννης Αδαμόπουλος: «Προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση στο δικηγορικό σώμα αλλά και στους πολίτες που αναθέτουν τις υποθέσεις τους στους δικηγόρους ως εγγυητές των αρχών της δίκαιης δίκης, ενώ ταυτόχρονα δε, είναι προφανές ότι οι παράνομες αυτές συμπεριφορές τις οποίες καταγγέλλουμε στους ΄Ελληνες πολίτες, προκαλούν ένταση και δυναμιτίζουν την επωφελή για το κοινωνικό σύνολο συνεργασία μεταξύ των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης».

Κατόπιν αυτών, «των αρνητικών φαινομένων, τα οποία σε κάθε περίπτωση συνιστούν εκτροπή από τις αρχές του Κράτους Δικαίου», η Συντονιστική Επιτροπή ζητεί να ασκηθεί αμέσως ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος των εμπλεκομένων δικαστικών λειτιυργών, «δεδομένου ότι η συμπεριφορά τους δεν συνάδει ούτε με τα καθήκοντά τους, ούτε με την υψηλή αποστολή που η πολιτεία τούς ανέθεσε».

Η Συντονιστική Επιτροπή, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση τόσο στους δικηγόρους που υπέστησαν «την έκνομη αυτή εκδήλωση αυθαιρεσίας της έδρας», όσο και στο Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση