GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίβανος: Τέσσερις νεκροί από ανταλλαγή πυρών

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους στην Τρίπολη στον βόρειο Λίβανο και 30 τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών που ...

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους στην Τρίπολη στον βόρειο Λίβανο και 30 τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών που σημειώθηκαν μεταξύ υποστηρικτών και αντιτιθέμενων στις συριακές αρχές, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Οι νεκροί, μεταξύ των οποίων ένας 15χρονος μαθητής και ένας 30χρονος άνδρας, προέρχονταν από την περιοχή Μπαμπ αλ Ταμπάνεχ, στην οποία ζουν σουνίτες οι οποίοι υποστηρίζουν τους σουνίτες αντάρτες που πολεμούν τα στρατεύματα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στις συγκρούσεις αυτές μεταξύ των κατοίκων της Μπαμπ αλ Ταμπάνεχ και της γειτονικής της περιοχής Τζέμπελ Μόχζεν, στην οποία κατοικούν αλαουίτες οι οποίοι υποστηρίζουν τον Άσαντ, τραυματίστηκαν επίσης 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 5 στρατιώτες.

Οι σημερινές συγκρούσεις σημειώθηκαν μετά τις επανειλημμένες επιθέσεις που δέχθηκαν αυτήν την εβδομάδα αλαουίτες στην Τρίπολη, σύμφωνα με κατοίκους. Ορισμένοι άνθρωποι πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν σε ξεχωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, ενώ κάποιοι αλαουίτες είχαν ξυλοκοπηθεί σε επίθεση που είχαν δεχθεί ενώ επέβαιναν σε λεωφορείο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, ο οποίος είναι σουνίτης από την Τρίπολη, είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εσωτερικών κι άλλους αξιωματούχους της ασφάλειας στην πόλη αυτή για να βρουν τρόπους να δοθεί ένα τέλος στην βία αυτή, η οποία ξέσπασε παρά την ανάπτυξη στρατιωτών και στις δύο αντίπαλες περιοχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση