GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαμαντίδης και Παναθηναϊκός… πάνε πακέτο

Δημήτρης Διαμαντίδης και Παναθηναϊκός… πάνε πακέτο. Κι όταν ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλός, δεν είναι και ο αρχηγός του. Και το αντί...


Δημήτρης Διαμαντίδης και Παναθηναϊκός… πάνε πακέτο. Κι όταν ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλός, δεν είναι και ο αρχηγός του. Και το αντίστροφο.
Αιτία και ταυτόχρονα αποτέλεσμα της κακής πορείας του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα είναι ο… αγνώριστος Δημήτρης Διαμαντίδης. Οι «πράσινοι» παρά τις προσθήκες και τις επιλογές που έχουν στην περιφέρεια παραμένουν εξαρτημένοι από τις ορέξεις του αρχηγού και φυσικού τους ηγέτη. Και δυστυχώς γι’ αυτούς εκείνος μέχρι τώρα είναι αγνώριστος συγκριτικά με τα υψηλά στάνταρ του παρελθόντος.
Ο «Μήτσος» έχει μόλις 7,6 πόντους κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, επίδοση που συνιστά για τον ίδιο αρνητικό ρεκόρ καριέρας (πέρσι είχε το κατώτερο, με 8,1 πόντους ανά αγώνα). Μάλιστα τα ποσοστά του είναι χαμηλότερα από ποτέ, καθώς έχει μόλις 12,5% στα δίποντα (1/8), 24,3% στα τρίποντα (9/37), ενώ ακόμη και στις βολές είναι άστοχος με 64,3% (9/14).
Οι αριθμοί αυτοί απέχουν πολύ από τα στάνταρ του και τα ποσοστά καριέρας του στην Ευρωλίγκα: 55,2% στα δίποντα, 39,6% στα τρίποντα και 79,5% στις βολές είχε στις προηγούμενες εννιά σεζόν του στη διοργάνωση.
Ο Καστοριανός γκαρντ παρουσιάζει επίσης… κάμψη στην προσφορά του σε ριμπάουντ (2,8 ανά αγώνα φέτος έναντι 4 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα) και κλεψίματα (1,8 έναντι 1,4).
Εκεί που ο Διαμαντίδης στα 33 του παραμένει σταθερά ψηλά, αλλά μόνο θετικό δεν στοιχείο δεν αποτελεί αυτό, είναι τα λεπτά συμμετοχής. Φέτος και παρά την παρουσία Ούκιτς, Κάρι και Παππά, αγωνίζεται για 32:28 κατά μέσο όρο, ενώ πέρσι (2012/13) με λιγότερα «στηρίγματα» στην περιφέρεια έπαιζε για 31:33 όλη τη σεζόν, πρόπερσι (2011/12) για 30:02, πριν τρία χρόνια (2010/11) για 30:33 και πριν τέσσερα (2009/10) για 26:40!
Μοναδικό… ευχάριστο από τη φετινή παρουσία του Διαμαντίδη είναι ότι παραμένει εξαιρετικά δημιουργικός, με 8,2 ασίστ κατά μέσο όρο (έχοντας μάλιστα μόλις 4 λάθη συνολικά σε πέντε ματς), που αποτελεί ρεκόρ στην μέχρι τώρα καριέρα του στην Ευρωλίγκα. Όμως την ίδια ώρα είναι ανησυχητικό πως από τα χέρια του έρχονται οι μισές ασίστ του Παναθηναϊκού ανά αγώνα (18,4).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση