GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημιουργήθηκε το πρώτο παγωτό που... λάμπει

Το πρώτο παγωτό που φωσφορίζει στο σκοτάδι έγινε πλέον πραγματικότητα στη Βρετανία, αλλά μια και μόνο μπάλα του θα σάς κοστίσει... αλμυρά...

Το πρώτο παγωτό που φωσφορίζει στο σκοτάδι έγινε πλέον πραγματικότητα στη Βρετανία, αλλά μια και μόνο μπάλα του θα σάς κοστίσει... αλμυρά (140 στερλίνες - 165 ευρώ).

Το απόκοσμο επιδόρπιο δημιουργήθηκε από τον εφευρέτη Τσάρλι Φράνσις, και «αντλεί» τη λάμψη του από μια συνθετική μορφή της πρωτεΐνης που κάνει τις... μέδουσες να φωτίζουν.

Στον Βρετανό ήρθε η ιδέα για το «παγωτό που λάμπει» όταν βρήκε έρευνες σχετικά με πλάσματα της θάλασσας που έχουν παρόμοιες ιδιότητες.

Στη συνέχεια ο ανήσυχος εφευρέτης/ επιχειρηματίας κατάφερε να πείσει κινέζους επιστήμονες για την παραγωγή της πρωτεΐνης που απαιτείται για να κάνει το παγωτό που... λάμπει πραγματικότητα.

«Η πρωτεΐνη που χρησιμοποιούμε στο παγωτό αντιδρά με τη γλώσσα σας σε όπως το ουδέτερο pH. Έτσι όπως το στόμα σας ζεσταίνει την πρωτεΐνη, το επίπεδο του pH, αυξάνεται και το παγωτό αρχίζει να λάμπει» δηλώνει ο Φράνσις.

«Είναι απίστευτο, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη σε αρχικά στάδια από πλευράς παραγωγής» διευκρίνισε. Ο Βρετανός σχεδιάζει το παγωτό του να κάνει το «ντεμπούτο» του στην αγορά στη γιορτή του Halloween.

Πάντως, στη Γηραιά Αλβιόνα ήδη έχει κερδίσει με το σπαθί του το προσωνύμιο "Τhe Twilight Cone" (σε ελεύθερη μετάφραση "To παγωτό του Λυκόφωτος").

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση