GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Θεόδωρος Ζιάκας στο «Καφενείο Ιδεών»

 Ο Θεόδωρος Ζιάκας, ένας από τους μεγάλους στοχαστές τις εποχής μας, θα είναι την προσεχή Τετάρτη 13 Νοεμβρίου (5 μ.μ.) στον Πολυχώρο ΑΙΤ...

 Ο Θεόδωρος Ζιάκας, ένας από τους μεγάλους στοχαστές τις εποχής μας, θα είναι την προσεχή Τετάρτη 13 Νοεμβρίου (5 μ.μ.) στον Πολυχώρο ΑΙΤΙΟΝ (Τζιραίων 8, Αθήνα –σταθμός μετρό Ακρόπολη), σε μία ανοιχτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού.

Η παρουσία του σπουδαίου Έλληνα στοχαστή είναι στο πλαίσιο του «Καφενείου Ιδεών», το οποίο εγκαινίασε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα το ΑΙΤΙΟΝ Κίνημα.

Το θέμα της συζήτησης σκιαγραφείται εύγλωττα από τον τίτλο: «Μπορούμε να δραπετεύσουμε;»

Σύντομο βιογραφικό του Θ. Ζιάκα
Ο Θεόδωρος Ζιάκας γεννήθηκε το 1945 στο χωριό Κούρεντα των Ιωαννίνων. Σπούδασε μαθητικά και εργάστηκε ως αναλυτής συστημάτων. Από το 1980 μελετά ζητήματα κοινωνικής οντολογίας. Κυριότερα έργα του: «Έθνος και παράδοση», «Εθνισμός και αριστερά», «Πέρα από το άτομο» (Το αίνιγμα της ελληνικής ταυτότητας), «Αυτοείδωλον εγενόμην…» (Η κρίση της νεωτερικότητας και η ελληνική παράδοση), «Ο σύγχρονος μηδενισμός», «Πατριδοεγωφάγος».

Το πρόγραμμα της ημέρας θα ανακοινωθεί σύντομα ολοκληρωμένο.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση