GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέντευξη Καμμένου

Συνεντευξη στην τηλεοραση του Σκαϊ στην εκπομπη «Καλημερα» με τον Γιωργο Αυτια. Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακόμα και η παραμικρή ελπίδα που άφηνα...


Συνεντευξη στην τηλεοραση του Σκαϊ στην εκπομπη «Καλημερα» με τον Γιωργο Αυτια. Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακόμα και η παραμικρή ελπίδα που άφηναν να υπάρχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αλλαγή πολιτικής, όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά ουσιαστικά η πολιτική...
των κατασχέσεων, από ότι φαίνεται, υπεγράφη, τελείωσε, προχωρούν πλέον σε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, αλλά όχι μόνο της πρώτης κατοικίας, κάποιοι μπορεί να μην έχουν κατοικία, αλλά έχουν ένα μικρό μαγαζί, που είναι ουσιαστικά εκείνο που συντηρεί όλη την οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα και όλα αυτά που ακούγονταν περί γερμανικών εκλογών, ότι μετά θα έρθουν διαγραφές χρέους κλπ, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Το μνημόνιο έρχεται πιο σκληρό, βλέπουμε να απαιτεί η τρόικα να κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες και αυτό έχει μεγάλη σημασία για την Εθνική μας Άμυνα και για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, ο Τόμσεν λέει σήμερα στην «Καθημερινή» όχι άλλα οριζόντια μέτρα, αλλά επιμονή στα διαρθρωτικά, επιμένει στους πλειστηριασμούς και επιμένει σε ελεύθερες απολύσεις.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κατ’ αρχήν, εγώ συνήθως δεν σχολιάζω τους κατακτητές, θα σας πω όμως αυτά τα οποία λέει και αυτά τα οποία έχει υπογράψει ο κ. Σαμαράς και τα πολυδιαφήμισε κιόλας στη συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγες μέρες, όπου ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Αθήνας θα είναι ένα πειθήνιο όργανο της τρόικας. Οι δήθεν αντιστάσεις, οι παλικαρισμοί και οι ηρωισμοί για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχουν πλέον, τελείωσαν. Το ίδιο ισχύει και για τη συνέχιση της βαριάς φορολογικής πολιτικής στα ακίνητα, όπου, εδώ πέρα, όπως και αν τα πουν, οριζόντια, κάθετα, διαγώνια μέτρα, το θέμα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει αυτούς τους φόρους και ότι θα κατασχεθούν τα σπίτια του. Εδώ λοιπόν, με τη βαριά φορολογία, καταργείται η ιδιοκτησία του Έλληνα και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Το δεύτερο, πέρα από τους πλειστηριασμούς, είναι το θέμα της συνέχισης αυτής της πολιτικής, χωρίς καμιά ελπίδα να διαγραφεί αυτό το επονείδιστο και επαχθές χρέος.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Για τις ελεύθερες απολύσεις που επιμένει ο Τόμσεν κ. Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ελεύθερες απολύσεις σημαίνουν ότι συνεχίζεται η επίθεση που γίνεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν πλέον να ανασάνουν, με αποτέλεσμα να ευνοούνται τα πολυκαταστήματα, ιδίως γερμανικές πολυεθνικές, οι οποίες έρχονται εδώ και έχουν μεγαλύτερες τιμές στο καταναλωτικό προϊόν από αυτές που έχουν τα ίδια υποκαταστήματά τους, τα ίδια προϊόντα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ουσιαστικά το μικρό μαγαζί και η μικρομεσαία επιχείρηση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την περιφέρεια κλείνουν και αντικαθίστανται από μεγάλα super market που έχουν εργαζόμενους των 250 - 300 ευρώ και αυτό είναι που θέλει να επιτύχει το μνημόνιο και η πολιτική που μας επιβάλλουν. Θέλω όμως να σας πω ακόμα και για τις αμυντικές βιομηχανίες, μην το περνάμε στο «ντούκου», μπορεί πράγματι να μην αφορά την καθημερινότητα του Έλληνα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλά αφορά μια άλλη πτυχή που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την άμυνα της πατρίδας μας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αφορά την Εθνική μας Άμυνα. Όλα τα συστήματα που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, συντηρούνται από την αμυντική μας βιομηχανία, από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, από την ΕΛΒΟ, από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και εδώ θέλω να πω, ότι από ότι φαίνεται πάνε να την περάσουν κατευθείαν στην γερμανική Rheinmetall. Σε λίγες μέρες, στις 3 ή στις 4 του μήνα, την άλλη εβδομάδα έρχεται εδώ ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας. Μετά από το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος Πούτιν, θεωρώ ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία, την οποία δεν πρέπει να την απεμπολήσουν και ουσιαστικά να μην ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνουν στα θέματα της Εθνικής Άμυνας και της αμυντικής βιομηχανίας οι Βρυξέλλες και να προχωρήσουν σε συνεργασίες άμεσες με τη Ρωσία, ιδιαίτερα στα αμυντικά μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πολύ σοβαρά εθνικά θέματα. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή εξοπλίζεται, έχουμε κατασκευή βαποριού το οποίο θα κάνει έρευνες στο Αιγαίο. Δεν μπορεί να μείνουμε αυτή τη στιγμή με μία ευρωπαϊκή άμυνα που δεν υπάρχει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε πρόεδρε είστε ιδιαίτερα σαφής. Διάβασα σήμερα στη «Δημοκρατία», αν δεν κάνω λάθος και χθες αρκετές εφημερίδες, αν μπορείτε να το σχολιάσετε, ότι είναι αθωωτικό το αποτέλεσμα του ΣΔΟΕ σε ότι αφορά αυτό το περίφημο σκάφος του πατέρα σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για αυτή τη βρώμικη επίθεση και τη λάσπη που δέχτηκα, εγώ και η οικογένεια μου, όχι από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από τους νεοακροδεξιούς συνεταίρους του κ. Σαμαρά, πήγα στο ΣΔΟΕ και ζήτησα να διευρυνθεί η υπόθεση. Δεν έχω εγώ το πόρισμα στα χέρια μου, αλλά είδα ότι δημοσιεύθηκε. Βεβαίως και δεν υπάρχει τίποτα. Βεβαίως και είναι όλα νόμιμα, απόλυτα φορολογημένα. Αυτό ήταν μια επίθεση λάσπης, επί μήνες ολόκληρους, όπου αυτή τη λάσπη την έκαναν πρωτοσέλιδα συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία δεν ήθελαν να ελέγξουμε τις μπίζνες τους, τα οποία ήθελαν με αντάλλαγμα διαφημίσεων να δείξουν ότι είναι καλοί στην κυβέρνηση και ότι δολοφονούν, πολιτικά, αντιπάλους. Το θέμα ξέρετε ποιο είναι; Αυτό δεν είναι μόνο μια επίθεση που έγινε σε εμένα και θα την πληρώσουν. Τώρα πια δεν υπάρχει περίπτωση να τους τα ξαναχαρίσω. Εγώ του κ. Ψυχάρη του είχα χαρίσει αποφάσεις που είχαν βγει και δεν τις εκτέλεσα, τώρα θα τελειώσουν. Δεν μπορούν να λειτουργούν ως 45άρια στην πολιτική ζωή, να χτυπούν, όχι πολιτικούς, ο πολιτικός πρέπει να ελέγχεται για τα οικονομικά του και πρέπει το ΣΔΟΕ να ελέγχει όλους τους πολιτικούς για οποιαδήποτε κίνηση κάνουν. Αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο οι ψευδείς και συκοφαντικές επιθέσεις στην οικογένεια, με όλες τις συνέπειες που είχαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλουμε το δικό σας σχόλιο κ. Πρόεδρε, για τη δήλωση της κ. Μέρκελ ότι βλέπει φως στο τούνελ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι να σας πω, μάλλον είναι το αυτοκίνητο που έρχεται από την απέναντι πλευρά. Διότι, για να δει κανείς φως στο τούνελ, αυτή τη στιγμή, σε μια χώρα που έχει φτάσει το χρέος στα 500 δισεκατομμύρια, που μας λένε, προσέξετε το καινούργιο που υπάρχει. Ο κ. Σαμαράς πριν από λίγους μήνες έλεγε, ότι θα πάμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα μοιραστεί στον ελληνικό λαό. Άφηναν διάφορα δημοσιεύματα να γράφουν ότι θα κοιτάξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μισθωτούς κλπ. Τι είπε η κ. Μέρκελ όταν βρέθηκε με τον κ. Σαμαρά, αλλά και στη συνέντευξη; Είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα πάει στο να αποπληρωθούν οι τόκοι. Όλα στους τόκους. Το πρωτογενές πλεόνασμα αν υπάρχει πάει το προϊόν των αποκρατικοποιήσεων εντός η εκτός εισαγωγικών, εδώ βλέπουμε ότι πωλείται η εταιρεία «Παγγαία» που κατέχει στο σύνολό της τα ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας και αυτός που την αγοράζει δεν βάζει χρήματα, παίρνει δάνειο από την Εθνική Τράπεζα και ο ίδιος είναι στην black list αυτή τη στιγμή και ελέγχεται τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία για οικονομικές απάτες. Αν αυτό λέγεται αποκρατικοποίηση τότε είναι μια ιδιαίτερη αποκρατικοποίηση, η οποία συμβαίνει μόνο σε αυτή τη χώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέπω 5,9% τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σήμερα στο γκάλοπ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αφήστε να λένε ότι θέλουν, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα δείξουμε στις εκλογές ποιοι είμαστε.

Επιτρέψτε μου να σας πω και αυτό που έλεγα προηγουμένως γιατί έχει σημασία το έχουμε πει στην εκπομπή σας. Σας λέω ότι τα κέρδη του ΟΠΑΠ φέτος ήταν 110 εκατομμύρια, όταν δόθηκε ο Οργανισμός με πολύ λιγότερα από τα ετήσια κέρδη του. Αυτά για να θυμόμαστε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ θερμά. Καλή σας ημέρα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση