GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενοπλος σπέρνει τον πανικό στο Παρίσι

 Μπαράζ επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα. Ένοπλος εισέβαλε σήμερα το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας Liberation στο Παρίσι και άνοιξε πυ...

 Μπαράζ επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα. Ένοπλος εισέβαλε σήμερα το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας Liberation στο Παρίσι και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας σοβαρά έναν φωτογράφο 27 ετών. Λίγο αργότερα έπεσαν πυροβολισμοί στο κτήριο της τράπεζας Societe Generale, στη συνοικία La Defense. Είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για τον ίδιο δράστη που πριν από μερικές μέρες είχε απειλήσει εργαζόμενους σε τηλεοπτικό σταθμό. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του ή των δραστών και τα μέτρα ασφαλείας έξω από μέσα ενημέρωσης στο Παρίσι, είναι αυξημένα.

Στο πρώτο ένοπλο επεισόδιο, στα γραφεία της εφημερίδας Liberation, ο δράστης μπήκε λίγο πριν τις 10.15 το πρωί (τοπική ώρα), στην είσοδο των γραφείων στο Παρίσι και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα, πυροβολώντας τουλάχιστον δυο φορές και τραυματίζοντας σοβαρά στην κοιλιά και στον θώρακα έναν φωτογράφο 27 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην είσοδο της Liberation υπάρχει κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, όχι όμως και ανιχνευτές μετάλλων, σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα, ο ένοπλος είναι γύρω στα 40 με 45, με κοντά μαλλιά, φορούσε καρό κασκέτο και ένα πράσινο μακρύ πανωφόρι, ανοιχτόχρωμο τζιν και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Λίγο μετά την πρώτη επίθεση, ακολούθησε η δεύτερη. Γύρω στις 11.40 (τοπική ώρα) έπεσαν πυροβολισμοί στο κτήριο της τράπεζας Societe Generale στην επιχειρηματική συνοικία La Defense κοντά στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Figaro και του France2, δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις. Ο ένοπλος φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές προς το κτήριο, δίχως να σημαδεύει κάπου συγκεκριμένα, την ώρα που βρισκόταν εκεί αρκετοί υπάλληλοι.

Διέφυγε πεζή αλλά στην συνέχεια, φαίνεται ότι με την απειλή όπλου υποχρέωσε διερχόμενο από την περιοχή οδηγό να τον μεταφέρει στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων, όπου και μπήκε σε σταθμό του μετρό, με αποτέλεσμα γύρω στις 12.00 (τοπική ώρα) η αστυνομία να χάσει τα ίχνη του, σύμφωνα με το i>Tele.

Αν και δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη, οι μέχρι στιγμής ενδείξεις ενισχύουν αυτό το σενάριο.

Σύμφωνα με μάρτυρα ο οποίος μίλησε στην Monde, ο άνδρας που πυροβόλησε στην Societe Generale ήταν ντυμένος με χακί πανωφόρι, στοιχείο που συνάδει με την περιγραφή του δράστη που άνοιξε πυρ στην Liberation.

Επιπλέον, οι εικόνες του άνδρα που έσπειρε σήμερα τον πανικό στην εφημερίδα, μοιάζουν με τις εικόνες του ενόπλου που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης την περασμένη Παρασκευή, όταν άγνωστος εισέβαλε στην έδρα του σταθμού BFMTV και απείλησε δημοσιογράφους, αλλά απομακρύνθηκε δίχως να πυροβολήσει. 

Μετά το μπαράζ των επιθέσεων, μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρχών για την σύλληψη του ή των δραστών, με τις έρευνες της αστυνομίας να επικεντρώνονται στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων. Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα γραφεία μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Παρίσι, όπως η Monde και η Petit Journal.

Καταδικάζουν οι πολιτικοί
Την έκπληξη και την οργή του εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας, καταδικάζοντας την επίθεση στα γραφεία της Liberation.

Τα Ηλύσια σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Ολάντ ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να κινητοποιήσει όλα τα μέσα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Η υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς και ο δήμαρχος του Παρισιού, Μπερτράν Ντελανοέ βρέθηκαν στα γραφεία της Liberation για να συνομιλήσουν με με τον διευθυντή της εφημερίδας, Νικολά Ντεμοράν.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του, ενώ ο Ντελανοέ δήλωσε: «η βία κατά δημοσιογράφων είναι ανησυχητική για την κοινωνία. Είμαστε αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουμε».

Το σοκ και την αγανάκτησή του εξέφρασε μέσω μηνύματος στο διαδίκτυο και ο πρόεδρος του κεντροδεξιού UMP, Ζαν Φρανσουά Κοπέ.

1 σχόλιο

  1. Αυτό το παιδί. ( ο Τσίπρας) ,έχει μέλλον, μια μέρα θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας μας αλλά ως αρχηγός της Δεξιάς καθώς ακολουθεί κατά πόδα τα βήματα του Μητσοτάκη! Καλεί σε αποστασία βουλευτές του Πασόκ όπως έκανε και εκείνος που καλούσε τους βουλευτές της Ένωσης Κέντρου να αποστατήσουν και να προδώσουν τον λαό που τους ψήφισε και τους ανέδειξε βουλευτές με συγκεκριμένο κόμμα, και αφού τα κατάφερα μας ήρθε και η Χούντα με όλα τα καταστροφικά που συμβήκανε για την Ελλάδα.. Εμπρός παλληκάρι μου στο δρόμο που χάραξε ο Τέτοιος, και αν σε πούνε Άτιμο και σε φτύνουνε εσύ να είσαι ψύχραιμος όπως εκείνος, ο Μητσοτάκης, να γλύφεις τα σάλια και να τα πετάς πίσω……ο δρόμος για την πρωθυπουργία είναι δύσκολος αλλά θα τα καταφέρεις, έχεις το χάρισμα του ξετσίπωτου που σε κάνει να μην κολώνεις σε τίποτα προκειμένου να πετύχεις το σκοπό σου, και να μην σε νοιάζει για τις πολιτικές συναλλαγματικές που υπογράφεις τελευταία και εσύ και στελέχη του κόμματος σου, θα τις πληρώσει στην ώρα του άλλος, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ….όταν εσείς θα απολαμβάνετε την θαλπωρή της Εκάλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση