GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χέλμουτ Σμιτ σε Μέρκελ: «Ανγκελα, δώστε χρόνο στην Ελλάδα -Διαγράψτε το χρέος της»

Για άλλη μια φορά ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ (αειθαλής, καθώς αισίως έφτασε στα 94), βάλλει ευθέως εναντίον της Άνγκ...

Για άλλη μια φορά ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ (αειθαλής, καθώς αισίως έφτασε στα 94), βάλλει ευθέως εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής που ακολουθεί εις βάρος των χωρών του νότου.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «New York Times», ο Γερμανός σοσιαλιστής ζητάει επιμόνως από την Μέρκελ και τους επιτελείς της να λειτουργήσουν περισσότερο συνθετικά εντός της Ε.Ε. «Οι Γερμανοί πρέπει να αλλάξουν την προσέγγισή τους. Αυτή τη στιγμή έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα στον κόσμο. Οι δείκτες μας είναι καλύτεροι και από αυτούς της Κίνας. Αυτό το τεράστιο πλεόνασμα φέρνει ένα είδος ηθικής αναγκαιότητας. Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να διαγραφεί, να της δώσουμε περισσότερο χρόνο για να επανέλθει. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για την Ισπανία».
Ο Χέλμουτ Σμιτ προβαίνει και σε μια σκληρή κριτική προς την Μέρκελ, σκιαγραφώντας το προφίλ της ως εξής «μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και αυτό σημαίνει πως έζησε σε ένα περιβάλλον που αναζητούσε την ελευθερία (στο όνομα της Αμερικής) και όχι την Ευρώπη. Το ίδιο συνέβαινε με τους Πολωνούς και τους Τσέχους. Η Μέρκελ αγαπάει περισσότερο την Αμερική από την Ευρώπη».
Για τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας αυτό το ιδιαίτερο πολιτικό περιβάλλον, διαμόρφωσε αναλόγως και την οπτική γωνία που βλέπει, η Μέρκελ, τα πράγματα στην Ευρώπη «δεν έχει την Ε.Ε. Στην καρδιά της. Με το ορθολογικό μυαλό της, καταλαβαίνει τη σημασία της αλλά δεν λειτουργεί με αίσθημα αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, σταθερότητα και προσφορά βοήθειας. Η Γερμανία πρέπει να δείξει αλληλεγγύη».
i-efhmerida.

1 σχόλιο

  1. Ίσως είναι ο μόνος τρόπος, να μην διαλυθει η Ε.Ε. (και οι ζωές μας, βέβαια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση