GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποπέμφθηκε μετά την επίθεση στην Τιενανμέν

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας εκδίωξε από τις τάξεις του τον στρατιωτικό διοικητή της Σιντζιάνγκ, όπως αναφέρει σήμερα ο τοπικός ...


Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας εκδίωξε από τις τάξεις του τον στρατιωτικό διοικητή της Σιντζιάνγκ, όπως αναφέρει σήμερα ο τοπικός Τύπος, μετά την επίθεση στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και η οποία αποδίδεται σε εξτρεμιστές μουσουλμάνους που κατάγονται από την επαρχία αυτή.
Ο Πενγκ Γιονγκ, που διορίστηκε τον Ιούλιο του 2011 διοικητής της Σιντζιάνγκ, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ως μέλος της μόνιμης επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην επαρχία αυτή, όπως αναφέρει η εφημερίδα της περιοχής. Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει τον λόγο για την αποπομπή του Πενγκ, όμως η απόφαση ελήφθη λίγες ημέρες μετά την επίθεση στην πλατεία Τιενανμέν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Εξάλλου στην επαρχία Σιντζιάνγκ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι Ουιγούροι, είχαν σημειωθεί βίαιες συγκρούσεις από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι τον Απρίλιο, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2013.
Αφού αποπέμφθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, ο στρατηγός Πενγκ αναμένεται να απαλλαγεί και των στρατιωτικών του καθηκόντων στην Σιντζιάνγκ.
Σύμφωνα με την κινεζική αστυνομία, τρεις Ουιγούροι από την επαρχία αυτή οδήγησαν τη Δευτέρα το αυτοκίνητό τους, που ήταν φορτωμένο με δοχεία βενζίνης, εναντίον της εισόδου της Απαγορευμένης Πόλης, σε μία επίθεση αυτοκτονίας που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους —εξόν από τους τρεις επιβαίνοντες του οχήματος— και τραυμάτισε περίπου 40 άλλους.
Αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την κινητοποίηση οκτώ «τρομοκρατών» που είχαν προϋπολογισμό περίπου 4.800 ευρώ για την εκτέλεσή της και διέθεταν όπλα –στα οποία περιλαμβάνονταν «θιβετιανά μαχαίρια και 400 λίτρα βενζίνης»–, μετέδωσε χθες Σάββατο η κρατική τηλεόραση της Κίνας. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Εξάλλου περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Σιντζιάνγκ, επαρχία όπου ζουν εκατομμύρια μουσουλμάνου, σύμφωνα με μια οργάνωση προάσπισης των Ουιγούρων.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση