GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνω - κάτω το κυπριακό ποδόσφαιρο! Έστησαν παιχνίδι και η ΚΟΠ τους «τέλειωσε»

Σοκ έχει προκαλέσει στο Παγκύπριο η υπόθεση με αγώνα U-17 ανάμεσα σε ΑΠΕΠ και Αγία Νάπα. Διαβάστε με προσοχή τα όσα εξελίχθηκαν σε α...


Σοκ έχει προκαλέσει στο Παγκύπριο η υπόθεση με αγώνα U-17 ανάμεσα σε ΑΠΕΠ και Αγία Νάπα. Διαβάστε με προσοχή τα όσα εξελίχθηκαν σε αυτό το παιχνίδι που δεν έγινε ποτέ...
αλλά και τα ποσά που επέβαλε η Δικαστική σε διαιτητή και βοηθούς, τα οποία έχει εξασφαλίσει το Themaonline και σας παρουσιάζει.

Ο αγώνας πρωταθλήματος ΑΠΕΠ - Αγία Νάπα κάτω των 17 Β΄ Κατηγορίας ήταν ορισμένος για τις 5 Οκτωβρίου. Οι δύο ομάδες λοιπόν πήγαν για να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά η μία δεν συμπλήρωσε παίκτες. Τότε, έγινε το απίστευτο. Όλοι μαζί, παίκτες, παράγοντες και διαιτητές συμφώνησαν να μην γίνει ο αγώνας αλλά να συμπληρωθεί φύλλο αγώνος και να γραφτεί πάνω πως ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά και στην πορεία διακόπηκε, αφού η μια ομάδα έμεινε με 6 παίκτες!

Να όμως που ακολούθησε καταγγελία του αγώνα και η ΚΟΠ άρχισε εντατική έρευνα. Η ΚΟΠ μηδένισε τις δύο ομάδες και στην συνεδρία της Δικαστικής Επιτροπής, επέβαλε εξοντωτικές ποινές.

Η απόφαση της Δικαστικής:

*Μη διεξαχθείς και/ή διακοπέντας Αγώνας Πρωταθλήματος U17 Β' Κατηγορίας περιόδου 2013-2014 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – Α Ο Α Ν Αγίας Νάπας/05.10.2013

Απόφαση: Μηδενίζονται και οι δύο ομάδες. Η Δικαστική θα εκδόσει πλήρες σκεπτικό για την απόφαση αυτή.

Καταγγελία κατά:

(α) της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς γιατί μέσω του προπονητή και παραγόντων του σωματείου συνωμότησαν με το διαιτητικό τρίο, ούτως ώστε να καταγραφεί στο φύλλο αγώνα ότι ο αγώνας άρχισε και ακολούθως διακόπηκε, ενώ στην πραγματικότητα το παιγνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου, κατά παράβαση των άρθρων 1 του Καταστατικού και 4 (α), 4 (γ) και 7 του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής.

Απόφαση: Πρόστιμο και αφαίρεση έξι βαθμών από την ομάδα U-17 της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς. Η Δικαστική θα εκδόσει πλήρες σκεπτικό για την απόφαση αυτή.

β) του κ. Στέφανου Παναγιώτου προπονητή της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς γιατί αν και γνώριζε ότι ο διαιτητής κατά παράβαση κάθε αθλητικής δεοντολογίας, συμπλήρωσε αντικανονικά το φύλλο αγώνος του ρηθέντος αγώνα περιγράφοντας ότι ο αγώνας είχε ξεκινήσει και τον είχε διακόψει (λόγω του γεγονότος ότι η Αγία Νάπα παρέμεινε με λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές), ενώ στην πραγματικότητα ουδέποτε ξεκίνησε τον αγώνα, παρέλειψε να αντιδράσει και να καταγγείλει τον διαιτητή για την πιο πάνω συμπεριφορά, αποδεχόμενος τα πιο πάνω, κατά παράβαση του άρθρου 4 (α), 4 (γ), 4 (ι), 4 (ιζ) και 7 του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής στον αγώνα Πρωταθλήματος U17 B' Κατηγορίας περιόδου 2013-2014 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΑΓΙΑ Νάπα/05.10.2013

Απόφαση: Αποκλεισμός από τους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τις 13 Αυγούστου του 2015 και πρόστιμο. Η Δικαστική θα εκδόσει πλήρες σκεπτικό για την απόφαση αυτή.

Καταγγελία κατά:

(α) της ΑΓΙΑΣ Νάπας γιατί μέσω του προπονητή και παραγόντων του σωματείου συνωμότησαν με το διαιτητικό τρίο, ούτως ώστε να καταγραφεί στο φύλλο αγώνα ότι ο αγώνας άρχισε και ακολούθως διακόπηκε, ενώ στην πραγματικότητα το παιγνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου, κατά παράβαση των άρθρων 1 του Καταστατικού και 4 (α), 4 (γ) και 7 του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής.

Απόφαση: Πρόστιμο και αφαίρεση έξι βαθμών από την ομάδα U-17 της Αγίας Νάπας. Η Δικαστική θα εκδώσει πλήρες σκεπτικό για την απόφαση αυτή.

(β) του κ. Γιώργου Ζάκου προπονητή της ΑΓΙΑΣ Νάπας γιατί αν και γνώριζε ότι ο διαιτητής κατά παράβαση κάθε αθλητικής δεοντολογίας, συμπλήρωσε αντικανονικά το φύλλο αγώνος του ρηθέντος αγώνα περιγράφοντας ότι ο αγώνας είχε ξεκινήσει και τον είχε διακόψει (λόγω του γεγονότος ότι η Αγία Νάπα παρέμεινε με λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές), ενώ στην πραγματικότητα ουδέποτε ξεκίνησε τον αγώνα, παρέλειψε να αντιδράσει και να καταγγείλει τον διαιτητή για την πιο πάνω συμπεριφορά, αποδεχόμενος τα πιο πάνω, κατά παράβαση του άρθρου 4 (α), 4 (γ), 4 (ι), 4 (ιζ) και 7 του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής

Απόφαση: Αποκλεισμός από τους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τις 13 Αυγούστου 2015 και πρόστιμο. Η Δικαστική θα εκδόσει πλήρες σκεπτικό για την απόφαση αυτή.

(γ) του κ. Πανίκου Οικονόμου/ Υπεύθυνου Ακαδημιών της Αγίας Νάπας γιατί αν και γνώριζε ότι ο διαιτητής κατά παράβαση κάθε αθλητικής δεοντολογίας, συμπλήρωσε αντικανονικά το φύλλο αγώνος του ρηθέντος αγώνα περιγράφοντας ότι ο αγώνας είχε ξεκινήσει και τον είχε διακόψει (λόγω του γεγονότος ότι η Αγία Νάπα παρέμεινε με λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές), ενώ στην πραγματικότητα ουδέποτε ξεκίνησε τον αγώνα, παρέλειψε να αντιδράσει και να καταγγείλει τον διαιτητή για την πιο πάνω συμπεριφορά, αποδεχόμενος τα πιο πάνω, κατά παράβαση του άρθρου 4 (α), 4 (γ), 4 (ι), 4 (ιζ) και 7 του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής στον αγώνα Πρωταθλήματος U17 B' Κατηγορίας περιόδου 2013-2014 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΑΓΙΑ Νάπα/05.10.2013

Απόφαση: Αποκλεισμός από τα Στάδια μέχρι τις 13/12/2016 και πρόστιμο. Η Δικαστική θα εκδόσει πλήρες σκεπτικό για την απόφαση αυτή.

*Καταγγελία κατά του Βασίλειου Αγαμέμνωνα Διαιτητή γιατί ενέργησε δόλια και αντικανονικά συμπληρώνοντας το φύλλο αγώνα Πρωταθλήματος U17 B' Κατηγορίας περιόδου 2013-2014 ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΑΓΙΑ Νάπα/05.10.2013 και περιγράφοντας ότι ο αγώνας είχε ξεκινήσει και τον είχε διακόψει (λόγω του γεγονότος ότι η Αγία Νάπα παρέμεινε με λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές), ενώ στην πραγματικότητα ουδέποτε ξεκίνησε τον αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 4 (α), 4 (γ), 4 (ι), 4 (ιζ) και 7 του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής.

Απόφαση: Διαγραφή από το μητρώο διαιτητών της ΚΟΠ και πρόστιμο. Η Δικαστική θα εκδόσει πλήρες σκεπτικό για την απόφαση αυτή.

*Καταγγελία κατά του Χαράλαμπου Βασιλείου Βοηθού διαιτητή γιατί ενώ γνώριζε ότι ο διαιτητής του αγώνα είχε συμπληρώσει αντικανονικά το φύλλο αγώνος Πρωταθλήματος U17 B' Κατηγορίας ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΑΓΙΑ ΝΑΠΑΣ /05.10.2013 περιγράφοντας ότι ο αγώνας είχε ξεκινήσει και τον είχε διακόψει (λόγω του γεγονότος ότι η Αγία Νάπα παρέμεινε με λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές), ενώ στην πραγματικότητα ουδέποτε ξεκίνησε τον αγώνα παράλειψε να αντιδράσει και να καταγγείλει τον διαιτητή για την πιο πάνω συμπεριφορά, αποδέχτηκε τα πιο πάνω κατά παράβαση του άρθρου 4 (α), 4 (γ), 4 (ι), 4 (ιζ) και 7 του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής

Απόφαση: Αποκλεισμός από τους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τις 12/11/2016 και πρόστιμο. Η Δικαστική θα εκδόσει πλήρες σκεπτικό για την απόφαση αυτή.

*Καταγγελία κατά του Γιώργου Βασιλείου Βοηθού Διαιτητή γιατί ενώ γνώριζε ότι ο διαιτητής του αγώνα είχε συμπληρώσει αντικανονικά το φύλλο αγώνος Πρωταθλήματος U17 B' Κατηγορίας ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς – ΑΓΙΑ ΝΑΠΑΣ /05.10.2013 περιγράφοντας ότι ο αγώνας είχε ξεκινήσει και τον είχε διακόψει (λόγω του γεγονότος ότι η Αγία Νάπα παρέμεινε με λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές), ενώ στην πραγματικότητα ουδέποτε ξεκίνησε τον αγώνα παράλειψε να αντιδράσει και να καταγγείλει τον διαιτητή για την πιο πάνω συμπεριφορά, αποδέχτηκε τα πιο πάνω κατά παράβαση του άρθρου 4 (α), 4 (γ), 4 (ι), 4 (ιζ) και 7 του Κανονισμού της Δικαστικής Επιτροπής
Απόφαση: Αποκλεισμός από τους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τις 12/11/2016 και πρόστιμο. Η Δικαστική θα εκδόσει πλήρες σκεπτικό για την απόφαση αυτή.

Το ποσό των προστίμων που επέβαλε η Δικαστική σε διαιτητή και βοηθούς τους.

Στον διαιτητή Αγαμένωνα Βασιλείου επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ στους δύο βοηθούς, Χαράλαμπο και Γιώργο Βασιλείου, ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Όπως αναφέρει και το σκεπτικό της ΚΟΠ πιο πάνω, ο διαιτητής της αναμέτρησης έχει διαγραφτεί από το μητρώο της ΚΟΠ, ενώ αποκλεισμό τριών χρόνων επέβαλε στους δύο βοηθούς, Με λίγα λόγια τους «τέλειωσε» και τους τρεις η Δικαστική της ΚΟΠ.

tothemaonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση