GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τήνος μηνύει τον Αδωνι Γεωργιάδη για το επίπεδο υπηρεσιών υγείας του νησιού

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσε το Δημοτική Συμβούλιο Τήνου εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε ...


Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσε το Δημοτική Συμβούλιο Τήνου εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς, που υπάρχει στον Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού αφού εξέθεσε το ιστορικό των προσπαθειών του, για τη βελτίωση της κατάστασης, στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσφατο στοιχείο της παραίτησης της Επιστημονικής Διευθύντριας και της αναπληρώτριας της στο Κέντρο Υγείας Τήνου, αλλά και στο γεγονός ότι, σύμφωνα με έγγραφο που φέρει τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στην διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού.

Κατόπιν των παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αρχής γενομένης από τον υπουργό Υγείας, σε σχέση με την απερίγραπτη κατάσταση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.

Οπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά:

«Στο Κέντρο Υγείας Τήνου υπηρετούν επτά γιατροί, εκ των οποίων δύο Γενικοί Ιατροί και μία Παθολόγος, για την οποία θα αναφερθώ στην συνέχεια. Μέχρι τώρα οι Γενικοί Ιατροί υποχρεώνονταν σε κάλυψη 15 εφημεριών τον μήνα ο καθένας, ακόμη και τον μήνα Αύγουστο 2013, που υπήρξε μαρτυρικός. Επίσης υπηρετεί, όπως προείπα, μία Παθολόγος, που διορίστηκε στο ΕΣΥ σε ασυνήθιστα μεγάλη ηλικία, αδυνατεί (με διαρκή επίκληση λόγων υγείας) να προσφέρει στα πλαίσια των καθηκόντων της και να εκτελέσει εφημερίες, παρόλα αυτά εξακολουθεί, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, να καταλαμβάνει την συγκεκριμένη οργανική θέση, γεγονός που προκαλεί προβλήματα…».

Όπως επισημαίνεται, από το Κέντρο Υγείας, στο οποίο καταγράφονται «άνω του 1.000.000 αφιξο-αναχωρήσεων», εξυπηρετούνται 10.000 άνθρωποι που κατοικούν στο νησί, το οποίο δεν διαθέτει αεροδρόμιο και τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται με μεταφορά τους με πλωτό μέσο στην Σύρο (έδρα του Νομαρχιακού Νοσοκομείου) και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις με αεροδιακομιδές στην Αθήνα.

Τονίζεται επίσης ότι η «απροθυμία του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί στα αιτήματα αεροδιακομιδών συνεπεία προφανώς της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των νησιών που δεν διαθέτουν νοσοκομείο». Παρολ’ αυτά ο Δήμος σημειώνει ότι «ξεπερνώντας άπειρα εμπόδια (γραφειοκρατικά, κλπ) παρείχαμε πρωτοπόρα Υπηρεσία Παροχής Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, σε έκτακτα και σοβαρά περιστατικά για όλους τους μονίμους κατοίκους του νησιού, που περιλαμβάνει και την μεταφορά τους με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Επειδή η πρόθεση προκύπτει από το γεγονός ότι οι άνθρωποι στους οποίους εμπιστεύθηκε η συντεταγμένη Πολιτεία το καθήκον να φροντίζουν για την καλή λειτουργία των υποδομών υγείας στο νησί της Τήνου, δηλαδή η διοίκηση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου και ο Υπουργός Υγείας όχι μία και δύο αλλά συστηματικά κωφεύουν στα αιτήματα με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να είναι πλέον ακέφαλο, να μην συνταγογραφεί από 6-12-2013 και να ομολογεί πανηγυρικά αυτό που επισημαίνω εγγράφως και προς πάσαν κατεύθυνση δύο (2) χρόνια τώρα, δηλαδή τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του πληθυσμού μας αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών μας κατά την θερινή περίοδο.

Επιτέλους η κατάσταση αυτή οφείλει να αξιολογηθεί και ποινικά και μάλιστα πριν συμβεί το μοιραίο ή τα μοιραία. Δεν ανέχομαι εν έτει 2013 οι συμπολίτες μου να είναι σε διαρκή δυνητικό κίνδυνο ζωής ή σωματικής ακεραιότητας λόγω της προκλητικής και διαρκώς επιδεινούμενης κατάστασης των υποδομών υγείας στο νησί» τονίζει ο Δήμος Τήνου.
news.travelling.gr

4 σχόλια

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος16 Νοε 2013, 4:26:00 μ.μ.

    Ένα σκατό είδα παξιμάδι δικό σου είναι η του ΤΖΑΜΖΤΗ;;

    ΔΕΝ ΓΑΜΙΈΣΤΕ ΌΛΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ.....ΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΆΣΕΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ...ΧΑΜΟΥΡΕΣ ΕΕΕ ΧΑΜΟΥΡΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος16 Νοε 2013, 4:36:00 μ.μ.

    ΔΕΝ ΓΑΜΙΈΣΤΕ ΌΛΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ.....ΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ, ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑ,Σ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΆΣΕΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ...

    ΧΑΜΟΥΡΕΣ ΕΕΕ ΧΑΜΟΥΡΕΣ.. 3 Χ 580 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΘΑ ΠΑΊΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ..ΚΑΝΕΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΙΜΙΟΙ ΘΕΛΕΤΕ 20.000 ΤΟΝ ΜΗΝΑ???ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ,ΕΡΩΤΏ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΕ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΡΕ; ΕΕΕΕΕ ΡΕ ΧΑΜΟΥΡΕΣ ,,,ΕΕΕΕ ΧΑΜΟΥΡΕΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΦΥΤΡΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατουράω το σάπιο μουνί που σε ξεπέταγε κύριε Γεωργιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η άθλια φορομπηχτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την άνανδρη δολοφονία των 2 Χρυσαυγιτών κατάφεραν να ανεβάσουν δημοσκοπικά ακόμα περισσότερο την Χ.Α.

    Πλησιάζει Πολυτεχνείο και ο κόσμος, στα καφενεία και στις παρέες, λοιδωρεί κάποιους από τους πρωταγωνιστές του ηρωικού Πολυτεχνείου που βολεύτηκαν και πλούτισαν και μπήκαν σε καρέκλες και οδήγησαν τη χώρα στη πτώχευση και τον ελληνικό λαό σε εξαθλίωση.Και, δυστυχώς, τους συγκρίνει με τους χουντικούς και λένε ότι αυτοί πέθαναν πάμφωτοι, ενώ οι κάποιοι "δημοκράτες" έχουν εκατομμύρια σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού από τη λεηλασία των ταμείων, του Δημοσίου χρήματος, του Χρηματιστηρίου, της Ε.Ε και των διαφόρων έργων.

    2 εκ. άνεργοι
    5.000 αυτοκτονίες
    4 εκ. άνθρωποι με μισθούς ή συντάξεις πείνας με άθλια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
    200.000 μετανάστες στο εξωτερικό.
    Ανελέητοι διπλοί και τριπλοί φόροι, χαράτσια και τέλη στην ακίνητη περιουσία του Ελληνικού λαού, χειρότεροι της Τουρκοκρατίας.
    50 χρόνια μνημόνιο και εξαθλίωση και υποταγή, από ανθρώπους που φώναζαν στο Πολυτεχνείο για "εθνική ανεξαρτησία", "ελευθερία"!

    Και ο ελληνικός λαός, και η νεολαία, αποχαυνωμένοι αμφότεροι από το χαζοκούτι και την αδιαφορία δεν μπορούν ούτε αντίσταση να προβάλλουν, ούτε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους κάνουν σκλάβους, γυρνώντας μας στον Μεσαίωνα, με την εξαφάνιση της μεσαίας αστικής τάξης. Οι "αγανακτισμένοι" εξαφανίστηκαν, ο καθένας για την "πάρτη" του, κανένας δεν αντιδρά, περιμένοντας το μοιραίο.

    Αν υπήρχε διάθεση, αυτό το τριήμερο θα έπρεπε να είναι 100.000 - 200.000 άνθρωποι μέσα κι έξω από το Πολυτεχνείο και να διαμαρτύρονται κατά της συγκυβέρνησης. Που είναι οι άνεργοι ; Που είναι οι συμβασιούχοι ; Που είναι οι απολυμένοι ; Που είναι αυτοί της διαθεσιμότητας ; Που είναι οι εκπαιδευτικοί ; Που είναι οι φοιτητές και οι νέοι ; Που είναι νέοι ηγέτες ( όχι πολιτικάντηδες ) να κατεβάζουν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ;

    Η συσσωρευμένη οργή θα εκφραστεί δυνατά στις κάλπες ( δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, εθνικές ), όπου ο Σύριζα θα πιάσει 30% και άνω, η Χ.Α 20%, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ πάνω από 10%, καταγκρεμίζοντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και όλα τα φιλομνημονιακά αποκόμματα της καταστροφής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση