GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άδωνις: Μόνον στα νοσοκομεία δεν θα υπάρξουν απολύσεις!

Αποκλειστικά και μόνον στα νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν θα υπάρξουν απολύσεις τόνισε το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου με έμφαση και νόημα ...

Αποκλειστικά και μόνον στα νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν θα υπάρξουν απολύσεις τόνισε το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου με έμφαση και νόημα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών και επιβεβαίωσε δια της σιωπής το σχέδιο για τις απολύσεις γιατρών του Οργανισμού.
Σύμφωνα με τις πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν σε προσλήψεις - εξπρές γιατρών σρτο ΕΣΥ, με μοριοδότηση των υποψηφίων, ευθύς αμέσως μετά τις απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε σχετικά το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου:
Δημοσιογράφος: Θα υπάρξουν απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ;
«Όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει. Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο».
Δημοσιογράφος: Αυτό σημαίνει ότι σε δεύτερη φάση, εάν έχουν καλυφθεί τα κενά που δε θα έπρεπε να υπάρχουν, μπορεί να απολυθούν κάποιοι;
«Έχουμε πει από την αρχή ότι απολύσεις δε θα έχουμε στο χώρο της υγείας όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων. Εδώ έχουμε ένα άλλο πράγμα. Έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άρα αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο. Πάντως αυτό που έχει ακουστεί τώρα για τους 1.370 γιατρούς, δεν ισχύει».
Δημοσιογράφος: Έχει ακουστεί ως εναλλακτική από το ρεπορτάζ συναδέλφων, όπου φαίνεται ότι ήδη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει έρθει σε συμφωνία με την τρόικα ως εναλλακτική για τις αμυντικές βιομηχανίες. Είστε κοινωνός μιας τέτοιας πληροφόρησης;
«Δεν ισχύει. Για να υπάρξουν απολύσεις, πρέπει να έχει προηγηθεί αξιολόγηση, διάλογος με τους γιατρούς και οριστικοποίηση του σχεδίου. Αυτά δεν είναι θέματα που γίνονται σε λίγες ημέρες ή σε λίγες βδομάδες. Θέλουν χρόνο».
Δημοσιογράφος: Δεν το αποκλείετε όμως;
«Το έχω πει πάρα πολλές φορές, το έχω πει και στη Βουλή πριν μια βδομάδα: Με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δε μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Πως θα δουλεύουμε από εδώ και μπρος; Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε. Αυτό, ξαναλέω, δεν έχει να κάνει με αυτό που έχει ακουστεί, για τους 1.370».
(Υgeia360.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση