GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι υπουργοί να κάθονται στο εδώλιο»

Την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, έτσι ώστε η επόμενη Βουλή να προχωρήσει σε μια σειρά από απ...


Την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, έτσι ώστε η επόμενη Βουλή να προχωρήσει σε μια σειρά από απολύτως αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις, επισημαίνει με ιδιαίτερα έντονο τρόπο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε όλες τις συζητήσεις που κάνει τον τελευταίο καιρό με στενούς συνεργάτες του.
Ο πρώην πρωθυπουργός με την τεράστια εμπειρία του αντιλαμβάνεται πως η κοινωνία «βράζει», οι Έλληνες απαιτούν ισονομία για όλους και θέλουν πολιτικούς που να κρίνονται από τη Δικαιοσύνη όπως κάθε πολίτης.

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ». Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. , ο οποίος αποτελεί μια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες του πολιτικού κόσμου, εκτιμά ότι «η Ελλάς δεν μπορεί να βγει από τη βαθιά κρίση στην οποία παραδέρνει πολλά χρόνια τώρα, αν δεν γίνουν βαθιές αλλαγές στο Σύνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη Βουλή θα πρέπει να είναι αναθεωρητική και η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα τη σχετική πρωτοβουλία». Αν και παρακολουθεί με ικανοποίηση ακόμα και πολιτικούς του αντιπάλους να μιλούν πλέον ανοιχτά για τη δικαίωση της πολιτικής που ο ίδιος θεωρούσε αναγκαία για τον τόπο τη δεκαετία του 80’, αλλ΄ασυνάντησε λυσσαλέες αντιδράσεις και ουδέποτε υλοποιήθηκε, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει σε μια σειρά από ζητήματα που θέτουν οι ίδιοι οι πολίτες στη σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.
«ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ». Έχοντας αντιληφθεί την οργή του κόσμου για την ατιμωρησία των πολιτικών που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί σήμερα επιτακτική όσο ποτέ την ανάγκη ο πολιτικός να δικάζεται από τον φυσικό του δικαστή, όπως συμβαίνει με τον τελευταίο Έλληνα πολίτη.
«Η μεταπολίτευση φέρει το στίγμα, το βάρος της ντροπής του άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει την ατιμωρησία των υπουργών. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα ; », θέτει το κύριο ερώτημα ο κ. Μητσοτάκης.
ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ. Ο κ. Μητσοτάκης στις συζητήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα δίνει μεγάλη έμφαση στο ζήτημα του εκλογικού νόμου. Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ περί ανάγκης να υπάρξει απλή αναλογική. «Τα τελευταία 70 χρόνια που παρακολουθώ την πολιτική, όταν η αριστερά στερεύει από ιδέες θυμάται την απλή αναλογική», λέει ο πρώην πρωθυπουργός , κάνοντας σαφέστατη τη διαφωνία του με την πιθανότητα να εφαρμοστεί αυτό το εκλογικό σύστημα στη χώρα μας. Εκτιμά μάλιστα ότι ειδικά σε αυτή τη φάση η απλή αναλογική θα ήταν καταστροφική και η χώρα θα οδηγείτο στην ακυβερνησία με δραματικές συνέπειες.
ΠΟΛΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι χρειάζεται τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να μην διευκολύνεται η πρόωρη διάλυση της βουλής, παρά μόνο για πραγματικά σοβαρούς λόγους και όχι για να εξυπηρετούνται συγκυριακές κομματικές σκοπιμότητες. Και επιμένει σταθερά ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να μπορούν να εξαντλούν την τετραετία, όπως συμβαίνει στα περισσότερα πολιτισμένα κράτη του δυτικού κόσμου.
Με την εμπειρία δεκαετιών στην πολιτική ζωή της χώρας και μάλιστα σε εποχές ιδιαίτερα ταραγμένες, φίλοι αλλά και αντίπαλοι του πρώην πρωθυπουργού παραδέχονται πλέον και δημοσίως ότι είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που σκέφτονται και μιλούν για το μέλλον και όχι την επόμενη μέρα. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που συνήθιζε να κάνει και την περίοδο που μεσουρανούσε στην κεντρική πολιτική σκηνή και το οποίο, όπως θεωρούν κάποιοι, του στοίχισε προσωπικά.
Το πολιτικό κόστος άλλωστε ήταν κάτι που και στο παρελθόν δεν έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων του, όπως –για παράδειγμα- την περίοδο που επιχειρούσε να κάνει αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες μας ζητούν σήμερα οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί και τις κάνουμε με το…μαχαίρι στο λαιμό.
ΠΗΓΗ: Παραπολιτικά

3 σχόλια

  1. «O ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ο πάτρωνας της ΝΤΟΡΑΚΟΥΛΑΣ δήλωσε »:
    ( Έχοντας αντιληφθεί την οργή του κόσμου για την ατιμωρησία των πολιτικών που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί σήμερα επιτακτική όσο ποτέ την ανάγκη ο πολιτικός να δικάζεται από τον φυσικό του δικαστή, όπως συμβαίνει με τον τελευταίο Έλληνα πολίτη...)

    Η Ελληνική «δικαιοσύνη» ήταν και θα παραμείνει ο «μακρύς βραχίονας» του ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    Αν υπήρχε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημερινό χάλι.

    Δεν θα γινόταν το πλιάτσικο των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν θα γινόταν το πλιάτσικο των εξοπλισμών. Δεν θα τολμούσαν οι αλήτες να κάνουν Swaps και να πολλαπλασιάζουν τα δάνεια, τα οποία "ετάιζαν" με παραγγελίες την SIEMENS.

    Αν η Δικαιοσύνη σεβόταν τον εαυτό της, εκατοντάδες μιζαρπάχτρες πολιτικοί θα ηταν ήδη στην φυλακή.

    Να είναι καλά πατριώτες μου, ενας Παπαγγελοπουλος να διατάξει καμιά κατεπείγουσα, ενας Ζαγοριανός να αποκαλύψει τους μιζαρπάχτρες των Μίeζενς, ενας Παναγιωτακόπουλος να δικαιώνει τα Ντοροκοπρόσκυλα, ενας Αθανάσιου να μπαίνει υπό στην λίστα των ληστών …ενας …

    Από τη στιγμή που ένας δικαστικός δέχεται να δικάζει δίπλα στον υπόλογο Ζαγοριανό, είναι ίδιος με αυτόν.
    Από τη στιγμή που δεν αντέδρασαν οι δικαστικοί με την προστασία και την εν συνεχεία "αποκατάσταση" του Ζαγοριανού, όλοι τους είναι ίδιοι με αυτόν.

    Συμφέρει κάποιους να δικάζουν οι Παναγιωτόπουλοι, οι Αθανασίου, οι Ζαγοριανοί, γιατί μπορούν οι πάτρωνες-νταβατζήδες και τους παίρνουν “καθοδηγητικά” τηλέφωνα.

    H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ: (EAM B YΔΡΟΧΟΟΣ)
    (Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα… Είναι δικαστικό πρόβλημα.
    Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς. )

    Ενώ η χώρα μας είναι στο κόκκινο, η Δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ εξακολουθούν να αφήνουν ελεύθερους τους μεγαλοφοροφυγάδες, τους σπεκουλαδόρους και τους οικονομισάριους υποτακτικούς , χωρίς καθόλου τύψεις και χωρίς καμία ντροπή.

    Σε ποια δραστηριότητα εκτός του Δικαστικού θα μπορούσε να διακριθεί ένας Παναγιωτόπουλος, ένας Αθανασίου, ή ένας Ζαγοριανός;

    Ουαί υμίν, Εισαγγελείς και Δικαστές υποκριταί !!!


    Κάποιος έγραφε πολύ σωστά πώς οι Έλληνες δεν έπρεπε να απευθύνονται διαμαρτυρόμενοι έξω από την βουλή,αλλά έξω από τον Άρειο πάγο.
    Γιατί άν ήθελε η δικαστική εξουσίασα είχε καθαρίσει τους σημερινούς σταύλους του Αυγία

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ; ; ;

    ΟΧΙ ΜΗΤΣΟΝΤΟΡΑΚΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΩΝ, ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΩΝ ΖΑΓΟΡΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν εγινε ο Δεινοσαυρος 94και χρονων,αν δεν κανω λαθος, νομιζει οτι εμεις οι υπολοιποι δεν εχουμε πια μνημη επειδη μας ραντησαν οι πατρωνες του και μπορει να μας λεει εκπροθεσμα οτι θελει!Μαλλον εμεσα πλην ομως σαφως,θελει να μας πει,ξερετε φτανει πια οσο κλεψαμε εμεις τα παιδια μας και τα εγγονια μου,ηρθε τωρα η ωρα να τιμωρησουμε εφεξεις, αυτους που δεν προλαβανε να ληστεψουν,αυτον τον λαο!Παλια πουτανα της πολιτικης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση