GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κοντόθωροι φρενάρουν τις εξελίξεις

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης. Κοντόθωρος, (κατά το λεξικό του Δημητράκου) είναι συνώνυμη λέξη με τον "κοντόφθαλμο" που είνα...


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης.

Κοντόθωρος, (κατά το λεξικό του Δημητράκου) είναι συνώνυμη λέξη με τον "κοντόφθαλμο" που είναι "ο περιορισμένης αντιλήψεως και κρίσεως".

Δηλαδή αυτός που δεν μπορεί να δεί πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων, κάτω από το περίβλημα του πακέτου, κάτω από το ρούχο, πίσω από τη μάσκα.....

Είναι ακριβώς ο τύπος του ανθρώπου που θέλει να έχει απέναντί του όποιος έχει πρόθεση να τον κοροϊδέψει και να τον εκμεταλλευτεί.

Είναι ο τύπος του ανθρώπου που θέλουν να διαπλάσσουν (και το κάνουν εδώ και χρόνια) οι διαμορφωτές μίας παγκόσμιας και ομοιόμορφης "καταναλωτικής κοινωνίας", ώστε να τον καθοδηγούν, κάθε τόσο, στο προϊόν που θα του υποδεικνύεται μέσα από μία , πολύ σοφά στημένη επιφανειακή εικόνα, που αναλαμβάνει να φιλοτεχνήσει η διαφήμιση, δηλαδή η βιομηχανική παραγωγή μεθόδων χειραγώγησης του θυμικού του ανθρώπου.

Ο κοντόθωρος, είναι ο άνθρωπος που το "οπτικό πεδίο" της αντίληψής του περιορίζεται στον εαυτό του και στην οικογένειά του, αδιαφορώντας για τον ευρύτερο κύκλο της κοινωνίας. Οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε... αρκεί αυτός να είναι καλά...

Με αυτή τη σκέψη για οδηγό της ζωής του, περιχαρακώνεται στο καβούκι τού εγώ του και γίνεται (από "πολίτης" που πρέπει να είναι ως κοινωνός της ζωής της Πολιτείας) ιδιώτης, με την αρχαιοελληνική έννοια, που στις μέρες μας έχει μείνει μόνο στις ξένες γλώσσες ως idiot - idiota, που σημαίνει ανόητος, ηλίθιος, δηλαδή κοντόθωρος, περιορισμένης αντιλήψεως και κρίσεως.....

Η κοντοφθαλμία, δεν βρίσκεται στο DNA του ανθρώπου. Είναι επίκτηση ιδιότητα. Δηλαδή, καλλιεργείται.

Έτσι, έχει αναλάβει η "Παιδεία" του "Δυτικού Πολιτισμού" την παραγωγή χειραγωγίσιμων ανθρώπινων υπάρξεων, αποκαλούμενων "πολίτες" που καμία σχέση δεν έχουν με τον Πολίτη, δηλαδή τον κοινωνικοποιημένο άνθρωπο της Πόλης/κοινωνίας που έχει καταλάβει πως είναι ελεύθερος μόνον όταν η Πόλη/κοινωνία του είναι ελεύθερη και πως ευημερεί μόνον όταν η Πόλη/κοινωνία του ευημερεί..

Αυτοί οι παραγόμενοι από αυτό το σύστημα "παιδείας" κοντόθωροι συγκάτοικοι της πόλης/κοινωνίας μας, προορίζονται και προγραμματίζονται (μέσα από το εγκύκλιο πρόγραμμα που υποχρεούνται να ακολουθούν όλα τα σχολεία) να νομιμοποιούν το παρόν Ολιγαρχικό σύστημα ως "Δημοκρατικό", προσφέροντάς του αυτή τη νομιμοποίηση μέσα από μία διαδικασία φαινομενικά ελευθέρων (αλλά στην πραγματικότητα εντελώς "στημένων") εκλογών.

Το ότι οι εκλογές είναι "στημένες", αποδείχθηκε (χωρίς καμία δυνατότητα αμφισβήτησης αυτής της απόδειξης) από τα γεγονότα που γίνονται στην Ελλάδα τα τελευταία λίγα χρόνια, στα οποία η Ελληνική κοινωνία αποτελεί "πειραματόζωο", σύμφωνα με όλους τους έγκυρους διεθνείς πολιτικούς αναλυτές .

Αυτό, λοιπόν, που έγινε στην Ελλάδα, είναι το γεγονός πως οι δύο αντιμαχόμενες πολιτικές παρατάξεις, οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι Καπιταλιστές (που η μεταξύ τους αντίθεση τροφοδοτούσε καθ' όλη τη διάρκεια της "μεταποίτευσης" τον ανηλεή και εξοντωτικά πολυδάπανο πολιτικό αγώνα τού ενός εναντίον του άλλου) αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση της Χώρας, μετά από άψογη και εντελώς καθαρή και ανόθευτη εκλογική διαδικασία, έπραξαν και οι δύο τα ίδια (!!!), που ήταν ακριβώς αντίθετα με την ιδεολογία και των δυο τους (!!!) και με αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά !!!!!

Δηλαδή, οι πραγματικά καθαρές και ανόθευτες εκλογές, έδωσαν στον κυρίαρχο Λαό, το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επέλεξε με την ψήφο του και τίς δύο φορές !!!!!

· Ψήφισε Σοσιαλισμό και η εκλεγμένη "Κυβέρνηση των Σοσιαλιστών" εφάρμοσε άκρως "Καπιταλιστικές" συνταγές !!!

· Ψήφισε Πατριωτισμό (για ν' ανακτήσει τη χαμένη με τα "Μνημόνια" Εθνική του Κυριαρχία) και η "Κυβέρνηση των Πατριωτών", εφάρμοσε ακόμη σκληρώτερα μέτρα, μεθοδεύει την παράδοση όλης της Χώρας, ως άβουλος υπηρέτης των εξωχώριων κατοχικών δυνάμεων !!!

Δηλαδή, μέσα από άψογες και απολύτως καθαρές εκλογικές διαδικασίες, είχαμε νόθο αποτέλεσμα επί της ουσίας των εκλογών !!!!!

Αυτή η "μαγική εικόνα", είναι η πραγματικότητα, ορατή σε όλους και ως εκ τούτου αναμφισβήτητη!!!

Η νοθεία, λοιπόν, δεν γίνεται πλέον στην εκλογική διαδικασία (όπως κάποτε που ψηφίζαν οι νεκροί και τα δέντρα) αλλά γίνεται πρίν από τις εκλογές, πίσω από κάποιες πόρτες και κάτω από τα τραπέζια διασκέψεων....

Το θέατρο των εκλογών που είναι απαραίτητο για τη Δημοκρατική νομιμοποίηση που στηρίζει το Ολιγαρχικό καθεστώς, αποτελεί τον Δημοκρατικό μανδύα, κάτω από τον οποίο κυβερνά η Ολιγαρχία, απολύτως σύμφωνα με τις επιταγές των κατοχικών δυνάμεων που εκφράζονται από τον εδώ απεσταλμένο τους, την Τρόϊκα.

Οι εκλογές, μετά την απώλεια της Αυτοδιάθεσης της Χώρας, γίνονται μόνο για να παρατείνεται η κατοχή της Χώρας και για να κλείνουν τα στόματα που φωνάζουν αυτή την Αλήθεια. Αυτή, δεν φαίνεται, διότι οι κοντόθωροι βλέπουν μόνο το γεγονός ότι γίνονται εκλογές, με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό τους φτάνει!!

Το ότι η διαδικασία των εκλογών ακυρώνεται από το αποτέλεσμά τους, που είναι το ίδιο, ότι και να ψηφίζει ο "κυρίαρχος Λαός", δεν μπορούν να το δούν !!

Η καλλιεργημένη, επί χρόνια, κοντοφθαλμία, δεν αφήνει το μυαλό να διαλύσει τη θολούρα που δημιουργεί η προαπαγάνδα αυτού του άρρωστου και βρώμικου συστήματος της ανίκανης για πρόοδο και ένοχης της καταστροφής, κομματοκρατίας.

Η πραγματική Δημοκρατία για να λειτουργήσει, ώστε ο λαός να ευημερεί, δεν χρειάζεται κόμματα.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι μία διαδικασία ανάδειξης και επιβολής της λαϊκής βούλησης, χωρίς ενδιάμεσους μεταφορείς και εκφραστές της.

Αυτή η διαδικασία, δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί και να συμφωνηθεί, μέσα από μία ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ευρείας λαϊκής βάσης.

Είναι απλό, εφικτό και εύκολο να γίνει.

Αρκεί να ανοίξει το βλέμμα, η θωριά, των κοντόθωρων συγκατοίκων της Πατρίδας μας, ώστε να γίνουν κι αυτοί Πολίτες, με την Ελληνική έννοια του όρου.

Σ' αυτό προσπαθεί να συμβάλλει και το σημείωμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση