GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δωρεάν Σπιρομέτρηση στην Πλατεία Αριστοτέλους

Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες έχει καθιερώσει την Παγκόσμια Ημ...


Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες έχει καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρας για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στις 17 Νοεμβρίου. Η Εταιρεία Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος, λαμβάνοντας μέρος σε αυτή την προσπάθεια έχει θέση υπό την αιγίδα της μια σειρά τέτοιων εκδηλώσεων που γίνονται κατόπιν αιτήματος από Δήμους, Κοινότητες, Γηροκομία και λοιπά..

Κορύφωση των εκδηλώσεων αυτών θα είναι την Τετάρτη, στις 20/11/2013 στην Πλατεία Αριστοτέλους. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν σπιρομέτρηση, από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.00 μετά το μεσημέρι. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Β. Ηρακλείου.

Χ.Α.Π : Τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σχεδόν 500.000 Έλληνες οι πάσχοντες

Ο ``βιασμός`` του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο και η αλόγιστη εκμετάλλευση της φύσης σε συνδοιασμό με το κάπνισμα ευθύνονται για την εκτόξευση των Χρόνιων Αποφρακτικών Πνευμονοπαθειών (ΧΑΠ). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι πάνω από 340 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ΧΑΠ παγκοσμίως και ότι χάνονται ετησίως περίπου 30 εκατομμύρια εργάσιμες ημέρες. Το 2020 θα αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι πάνω από 500.000 Έλληνες πάσχουν από ΧΑΠ. Η πρόληψη μέσω της έγκαιρης διάγνωσης μιας τέτοιας πάθησης αποτελεί τον κύριο στόχο παγκόσμια. Μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας απλούστατης εξέτασης, της σπιρομέτρησης. Με την σπιρομέτρηση, με ένα απλό φύσημα είναι δυνατό να διαγνωσθεί το πρόβλημα σε πρώιμα στάδια.

Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης MD, PhD, FCCP
Kαθηγητής Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ΑΠΘ
Διευθυντής Πνευμονολογικής – Φυματιολογικής Κλινικής ΑΠΘ, ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση